Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Van pár apró trükk, mellyel jelentős összegeket spórolhatunk meg hónapról-hónapra. A tudatos gondolkodásunk hosszútávon igazi befektetésnek bizonyul majd.

Figyeljük az akciókat

Legyünk körültekintőek, ugyanis ahány üzlet, annyiféle kínálat, ár és akció vár ránk. Vásárlás előtt nézzünk utána a boltok aktuális ajánlatainak, és jegyezzük fel magunknak, hogy kedvenc szupermarketünk, milyen kedvezményekkel kecsegtet. Legyünk türelmesek és szánjunk pár percet az akciók online áttekintésére. Sok pénzt megspórolhatunk azáltal, ha felkutatjuk a számunkra legkedvezőbb lehetőségeket.

Ne dobjuk ki azonnal, ami elromlik

Mai modern társadalmunkban jellemzően azonnal kidobjuk a meghibásodott termékeket és újat veszünk helyette. Kis odafigyeléssel és kreatív gondolkodással hasznosíthatjuk régi tárgyainkat is. Ne sajnáljuk az időt és energiát a javításra. Például egy bútor felújításánál, pár réteg friss festékkel csodákat művelhetünk.

Gondoljuk át kétszer

Tegyük a szívünkre a kezünket, mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy érzelmi felindulásból vásároljunk meg bizonyos termékeket. Sok kicsi sokra megy – szokták mondani, tűzzünk ki egy hónapot, amikor feljegyezzük, hányszor tudtunk ellenállni a csábításnak apróságok megvásárlásakor. Meg fogunk lepődni a végösszegen, mennyit spóroltunk azáltal, hogy minden vásárlást átgondoltunk kétszer és csak a ténylegesen szükséges dolgokat vettük meg.

Hogyan spóroljunk?

Tervezzünk

Készítsünk menetrendet! A legegyszerűbb módja a spórolásnak az, ha előre megtervezzük a heti menüt, ezáltal mindig pontosan fogjuk tudni, hogy mikor és mit kell vásárolnunk. Így nem esünk abba a hibába, hogy fölösleges dolgokkal töltsük fel a bevásárló kosarunkat.

Főzzünk hétvégén előre legalább két napra, így jóval olcsóbban fogjuk tudni megoldani a napi étkezéseket. Amikor az élelmiszerüzletekben nézelődünk, figyeljük az alsó polcokat, ugyanis általában a legcsábítóbb termékek kerülnek szem magasságba, melyeknek az ára is sokkal drágább. Az alsó polcokon, ugyan kevésbé feltűnő csomagolásban, de kedvezőbb árral, ugyanazt az élelmiszert megtaláljuk.

Kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket

Minden esetben kapcsoljuk ki a tévét, ha éppen nem nézzük, vagy csak háttérzajnak használnánk. Kapcsoljuk le a villanyt, amint kilépünk a szobából, ne használjuk feleslegesen az áramot. A kávéfőző, vízforraló és a pirítós sütő is, csak használat közben legyen bedugva. A telefontöltőt minden töltés után húzzuk ki, nem is hinnénk ugyanis, hogy ilyen kis energia és odafigyelés ráfordításával mennyi pénzt spórolhatunk meg.

Apró örömök

Válasszunk egy számunkra kedves tárgyat vagy szolgáltatást, mellyel szeretnénk magunkat megajándékozni. Mindenképpen olyan mellett döntsünk, amire sajnálnánk kiadni egyszerre nagyobb összeget. Minden héten dobáljuk bele egy dobozba a megmaradt apróinkat, a kitűzött cél egyrészről motivál majd minket, másrészről pedig arra sarkall, hogy sokkal jobban odafigyeljünk milyen rendszerben és mire költünk.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala