Hetvenmillió forintos befektetést kaphatnak magyar startupok

Hetvenmillió forintos befektetést kaphatnak magyar startupok

A Tungsram és a Startup Campus közös programjában a legjobb projektek akár hetvenmilliós tőkebefektetést is kaphatnak.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Nemcsak a szoftvereké a világ! A hagyományosan nehezebbnek tartott, hardverfejlesztéssel foglalkozó induló vállalkozások támogatását tűzte ki célul egy új akcelerációs program: a Tungsram és a Startup Campus közös fejlesztési programjában a legígéretesebb projektek 70 millió forintos tőkebefektetést is kaphatnak.

A szervezők olyan hardver csapatok jelentkezését várják, amelyeknek a mobilitás, okos város, egészségügy- és életmód-technológia, energia vagy agrártechnológia területén van validált ötletük, esetleg már dolgoznak a prototípuson. 

 

Mentorálás, befektetés és gyártási kapacitás vár a legjobbakra

 

A kiválasztott csapatok 20 millió forintos kezdő tőkebefektetést, gyártási kapacitást és üzleti képzést kapnak ahhoz, hogy a féléves program végére sorozatgyártásra alkalmas prototípust és piacképes üzleti modellt készítsenek. Az akceleráció fő befektetési partnere az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a Deloitte Private és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az EDC Debrecen pedig a program hivatalos smart city partnere.

Az áprilistól október végéig tartó program üzleti képzéssel és termékfejlesztéssel kezdődik, majd ezzel párhuzamosan elindul a prototípus gyártása és tesztelése is. Ehhez a csapatok a Tungsram erőforrásait és mérnöki szakértelmét vehetik igénybe a Hiventures és a Startup Campus Inkubátor által biztosított 20 millió forintos tőkebefektetésből.

A sikeres startup elindításához szükséges üzleti ismereteket workshopok és egyéni mentorálás keretében szerezhetik meg a résztvevők. A legjobb projektek további 50 milliós tőkebefektetést is kaphatnak a program után. Az online jelentkezések beküldésére február 29-ig van lehetőség a program weboldalán keresztül.

Ha nincs saját vállalkozásunk, de érdekes számunkra a gyártó szektor, érdemes nyitott szemmel járnunk:

A Tungsramnál is találunk nyitott pozíciót, jelenleg toborzó specialistát keres a cég.

Ha gyártás területen szeretnénk elhelyezkedni, több mint 1100 ajánlat közül válogathatunk országszerte termékfejlesztéstől a termelésirányításig. 

Már általános iskolai végzettséggel is 70 ajánlat közül válogathatunk, középiskolai végzettséggel több mint 200 lehetőség vár bennünket a gyártó szektorban, felső fokú végzettséggel pedig csaknem 900 féle álláslehetőség vár ránk.

Veszprémben a Valeo, Gödön a Samsung, Székesfehérváron a Grundfos, Győrben az Audi keres többek között sokféle pozícióra munkatársakat. 

További rövid hírek