Hamarosan indul a BMW gyár építése Debrecenben

2019. október 11. Forrás: HIPA.hu/Profession.hu

A beruházás 1000 új munkahelyet jelent a városban.

2020 tavaszán megkezdheti az új gyártóegység építését a BMW. A területen jelenleg is Magyarország gazdaságtörténetének egyik legnagyobb léptékű építkezési munkái zajlanak, 270 géplánc dolgozik egyszerre, a tervezett menetrend szerint.

A több mint száz éves múltra visszatekintő, müncheni székhelyű BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely 14 országban összesen 31 gyártó és összeszerelő, valamint 16 kutatás-fejlesztési központot üzemeltet, a világ 140 országában forgalmazva termékeit. A BMW, a MINI, a Rolls-Royce és a BMW Motorrad márkák tulajdonosaként a vállalatcsoport 2018-ban közel 97,5 milliárd euró árbevételt realizált, globálisan mintegy 135 000 fő foglalkoztatása mellett.

Hamarosana BMW gyár építése Debrecenben - gyártás, autóipar, munkahely

A BMW Group európai gyárhálózatának legújabb egységeként a Debrecen külterületén felépülő gyár mind a digitalizáció, mind a fenntarthatóság, mind pedig a rugalmasság tekintetében új járműipari mércét állít fel. A járműgyártás csúcsát jelentő technológiák lehetővé teszik, hogy egyazon gyártósoron, akár felváltva készüljenek mind a hagyományos robbantómotorral, mind pedig az elektromotorral ellátott prémium autók. Az új, egymilliárd eurós beruházással felépülő üzemben az előzetes tervek szerint 1000 új munkahelyet létrehozva évente 150 000 autó készülhet, azonban ez csak a kezdeti kapacitás.

Németország és Kína után Magyarország a világ harmadik országa, ahol a három német prémium autógyártó, az Audi, a BMW, és a Mercedes-Benz egyaránt önálló gyártóegységgel rendelkezik. Új üzemével a BMW már az ötödik OEM Magyarországon, újabb fejezetet nyitva a magyar járműgyártás történetében az Audi, a Suzuki, az Opel és a Mercedes-Benz évtizedek óta íródó sikerei mellett.

A BMW csoport és Magyarország összefonódása nem új keletű, hiszen csak 2017-ben több mint 1,4 milliárd euró értékben szereztek be magyar beszállítóktól alkatrészeket és szolgáltatásokat, azonban a korábban „láthatatlan gyárként" hivatkozott együttműködés hamarosan kézzel fogható formát ölt.

Amennyiben épp állást keresünk, használjuk személyre szabott beállításainkat és találjuk meg a számunkra megfelelő lehetőséget a több mint 10.000 friss ajánlat között!

Pályamódosítás

Szakemberekre országosan, valamennyi szektorban nagy szükséges, így ezek is érdekesek lehetnek számunkra:

Szakmunka: 3347 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1887 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1258 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 1165 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1099 álláslehetőség

Szemezgessünk a fentiek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben pedig úgy érezzük, karrierünket egy új szakmában folytatnánk, ide kattintva gyűjthetünk hasznos információkat a pályaváltásról, itt pedig a területen jellemző bérekről tájékozódhatunk.   

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, beruházás, BMW, Debrecen

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek