Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Kedden elindult a Programozd a jövőd! projekt gyakornoki programja, amelynek célja, hogy az informatikai szakon tanuló egyetemi hallgatók - pénzkereset mellett - gyakornokként munkatapasztalatot szerezzenek, és ne hagyják félbe egyetemi tanulmányaikat - közölte.

Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkárának tájékoztatása szerint középtávon 22 ezer és 25 ezer közötti informatikus hiányzik, a szektor közvetett hatásával legalább 72 ezer munkavállalónak adna munkát. Rámutatott: a Programozd a jövőd! projekt egyik kiemelt célja, hogy az informatikai ágazatban emelkedjen a szakképzett diplomások száma.

A kormányzati programoknak köszönhetően növekszik a felsőoktatásban az informatikai szakokra jelentkezők és felvettek száma. Míg 2001 és 2014 között 35 százalékkal csökkent az egyetemi informatikai szakokra jelentkezők száma, addig 2015 és 2019 között a felvett és a jelentkezők száma mintegy 40 százalékot emelkedett - mondta.

Az ITM helyettes államtitkára kitért arra, hogy az egyetemeken általában 30 százalék körüli a lemorzsolódás aránya, ugyanakkor ez a mutató az informatikai szakokon bőven 45 százalék felett van. Ez hosszú távon káros a diplomát nem szerzőknek, mert alacsonyabb értékű munkaköröket töltenek be, nem tudnak magasabb értéket produkálni – hangsúlyozta az államtitkár. A lemorzsolódás csökkentését célzó gyakornoki programban a hazai kis- és középvállalkozások számára lehetővé teszik, hogy elektronikus felületen jelentkezzenek gyakornokok fogadására.     

A programba minimálisan száz hazai kkv bevonását tervezik, legalább ötszáz aktív, informatikai hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákot szeretnének bevonni a programba. A gyakornoki programban a kormány hallgatónként a minimálbér 92,5 százalékát adná támogatásként, a gyakornoki díjról a kkv döntene a piaci szinthez mérten. A programban maximálták az eltölthető munkahelyi órák számát, a munkaadó nem tehet teljes munkaidős foglalkoztatásra vonatkozó állásajánlatot gyakornokának, amíg tart annak hallgatói jogviszonya. A programra 2022 szeptemberéig lehet jelentkezni. 

Amennyiben az IT fejlesztés területén keresünk állást, itt nézzünk szét a lehetőségek között, az IT üzemeltetésben pedig ezeket a nyitott pozíciókat találjuk aktuálisan. 

Pályakezdőket ide, tapasztalattal rendelkezőket ide várnak.

Ha nem elégszünk meg a hazai lehetőségekkel, a külföldi munkák is nyitva állnak előttünk.

Más szempontok szerint keresnénk? használjuk személyre szabott beállításainkat és találjuk meg a számunkra megfelelő lehetőséget a több mint 10.000 friss ajánlat között!

Ha még nincs önéltrajzunk, készítsük el most, készítsük el most, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók is ránk találhassanak, ezzel esélyeinket tovább növelhetjük.

Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le egyetlen nekünk való munkáról sem! Töltsük le a Profession mobilalkalmazását Androidra ittiPhone-ra pedig itt, így bárhol, bármikor megtalálhatjuk a testhezálló munkát.

 

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, szakma, karrier, informatika, gyakorlat