Az mtd Tanácsadó Közösség 2015. május 28-án vezeti be hazánkban a Diversity Chartert, azaz a Sokszínűségi Egyezményt a IV. Esélykonferencia keretében, amelyhez alapítói lehetőséget biztosít. A kezdeményezéshez már számos ismert és kevésbbé ismert vállalat jelezte előzetesen csatlakozási szándékát. A szervezők olyan további támogató jelentkezőket várnak, akik a kezdeményezés aláírásával - egy hosszú folyamat első lépéseként - az esélyegyenlőség mellett teszik le a voksot. A média közreműködését abban kérik - a csatlakozáson túl -, hogy  minél több potenciális aláíróhoz eljussanak az Egyezmény nyújtotta lehetőségek.

A Sokszínűségi Egyezmény, azaz a Diversity Charter több mint 10 éve, 2004-ben indult Franciaországban, az első olyan írásos dokumentumként, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. A kezdeményezés magyarországi bevezetéséhez kapcsolódóan olyan vállalatok, intézmények jelezték csatlakozási szándékukat, mint például a K&H Bank Zrt., a sanofi-Chinoin Zrt., a Diageo Kft., a Henkel Magyarország Kft., a Magyar Posta Zrt., a Gábor Dénes Főiskola, a BT Global Services, a Bácsvíz Zrt. és a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft.

Felvállalja?

,,A sokszínű és befogadó vállalati kultúrákat közelebb hozzuk egymáshoz, annak érdekében, hogy együtt könnyebben tehessenek további lépéseket a vonzó és felelős munkáltatói szerepkör kialakításáért. Másrészről munkavállalói oldalról kiemelten fontos hozzáadott érték, ha egy vállalat elköteleződését nyíltan vállalja a társadalmi témák iránt.,,- mondta el Németh Judit, a Sokszínűségi Egyezmény hazai bevezetését végző mtd Tanácsadói Közösség alapítója.

A Sokszínűségi Egyezményt bármilyen típusú, méretű cég aláírhatja, amely elköteleződik az egyenlő bánásmód tisztelete, a sokszínű szervezeti kultúra kialakítása mellett. Az elköteleződés azt jelenti, hogy a vállalat vezetése meghatározza az üzleti stratégiával harmonizáló esélyegyenlőségi fókusz témáit, stratégiáját és az érintettek bevonásával dolgozik a hátrányok leküzdésén. Az Egyezmény aláíróinak a fejlesztések megvalósítását segítő szolgáltatások, rendezvényeken való részvételi, bemutatkozási lehetőség és egyéb a munkáltatói márka építésére alkalmas megjelenések állnak rendelkezésre.

Vállalja fel Ön is az elköteleződését! Csatlakozzon a jövő munkaadóihoz, és legyen május 28-án alapító aláírója Magyarország Sokszínűségi Egyezményének! A Sokszínűségi egyezmény szövegét itt találja: http://mtdtanacsado.hu/wp-content/uploads/Diversity-Charter-Soksz%C3%ADnűségi-Egyezmény-szövege.pdf

További információért látogasson el weboldalunkra, vagy forduljon bizalommal az mtd Tanácsadói Közösséghez az info@mtdtanacsado.hu e-mail címen!

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!