Miskolcra telepíti új légzsákgyártó kapacitását a Takata Corporation, a világ egyik vezető autóipari beszállító vállalata.

A mintegy 68,3 millió euró, azaz több mint 20,5 milliárd forint értékű beruházás a Déli Ipari Park 25 hektáros területén valósul meg, és első lépésben 1000 embernek ad majd munkát Miskolcon. A gyártás 2014 októberében indulhat majd. Ez a legnagyobb japán befektetés a régióban.

A hírt Orbán Viktor kormányfő és Stefan Stocker, a Takata európai elnöke jelentette be november 15-én, pénteken, Budapesten - írja a Minap.hu.

Stefan Stocker elmondta, a cég komplett légzsákokat és légzsákalkatrészeket gyárt majd Miskolcon. "Számítunk a képzett munkaerőre, és fontos szempont a számunkra az együttműködési lehetőség a Miskolci Egyetemmel. Ezzel a beruházással szeretnénk hozzájárulni a régió fejlesztéséhez is, és úgy látjuk, hogy minden érintett fél érdekelt ebben" - zárta szavait.

Stílszerűen úgy fogalmazhatnék, kapcsolják be a biztonsági öveket, mert a magyar gazdaság egy fokozattal feljebb kapcsolt! - kezdte szavait Orbán Viktor, aki azt is elmondta, a Mercedes Kecskemétre települése óta ez a legnagyobb zöldmezős beruházás Magyarországon.

A gazdasági növekedés csak akkor ér valamit, ha munkahely születik általa. Ez a beruházás azt üzeni a régióban élőknek, hogy Miskolcnak és környékének van jövője. És azt üzeni nekünk, hogy jó irányba indult az egyetem fejlesztési terve, hiszen az összetalálkozik az ipari fejlesztésekkel - szögezte le.

A kormányfő köszönetet mondott mindenkinek, aki segített abban, hogy a Takata Miskolcot válassza új beruházása székhelyéül - külön is kiemelte a városvezetés és az országgyűlési képviselők munkáját azért, hogy a lehető legjobb feltételeket biztosítsák a cég letelepedéséhez.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"A japán együttműködés különösen értékes az ország számára, nemcsak a beruházások, de kultúrájuk miatt is. Ugyanis értékrendjük munka- és családközpontú - és mi is a munka alapú társadalom felépítéséért dolgozunk. Így ígérhetjük, a Takata jól fogja magát itt érezni. Nemcsak a beruházás megtérülésére van esélyük, hanem arra is, hogy hosszú távon berendezkedjenek, és a kutatás-fejlesztés is megjelenjen a gyárban" - tette hozzá a kormányfő.

Kriza Ákos polgármester hangsúlyozta: tovább erősödik Miskolcon az a pozitív tendencia, ami már elindult a munkahelyteremtés területén. Kiemelte még, hogy a beruházás fontos a Miskolci Egyetem szempontjából is, az intézmény ugyanis nagyban hozzájárulhat az új gyár szakember-utánpótláshoz.

A Profession.hu miskolci állásajánlatait itt találja.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkahelyteremtés, autóipar, Miskolc, Borsod megye