Jelentős az online kereskedelem

2019. január 28. Forrás: mti.hu, Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

2018-ban erősödött az online kereskedelemben, gyakran vásároltunk az interneten. Nézzük a részleteket!

Önnek ajánlott állások

Egyre gyakrabban vásárolunk online: tavaly 10-ből 4-en vásároltak legalább havi rendszerességgel az interneten – derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet adataiból.

A piackutató intézet tanulmányában átfogóan mutatja be a hazai digitális fogyasztó online térben való viselkedési és vásárlási szokásait. A felmérésben heti rendszerességgel internetező 1500 főt kérdeztek meg a 15-59 korosztályból.

Az adatokból kiderült, hogy ugyan kis mértékben emelkedett azok aránya, akik már vásároltak online, viszont nagyobb dinamikával nőtt a gyakran vásárlók aránya. A fizetést rendszeresen online intézők aránya 24 százalékról 34 százalékra nőtt 2018-ban az előző évhez képest, annak ellenére, hogy gyakorlatilag minden termékkategória esetében még mindig többségében vannak azok, akik inkább az áru átvételekor fizetnek.

A pénzügyi és online banki alkalmazások területén is dinamikus fejlődés állapítható meg, és egyre kevésbé vagyunk bizalmatlanok a külföldi webshopokkal szemben.

A 2018-as az első év, amikor már nem bővült az okostelefonnal rendelkezők aránya, viszont közülük többen használják internetezésre a telefont, mint egy évvel korábban. Általánosan megfogalmazható, hogy a fogyasztók digitálisan egyre érettebbé válása alapjaiban változtat meg bizonyos fogyasztási szokásokat.

Érdemes megnéznünk a webshopokhoz kapcsolódó álláshirdetéseket!

Bármilyen pozícióban is szeretnénk elhelyezkedni, érdemes a pályázati lehetőségeket és az álláshirdetéseket folyamatosan figyelnünk.

Egy jól elkészített önéletrajzzal könnyebben pályázhatunk a meghirdetett álláslehetőségekre, ezért mindig frissítsük azt, vegyük igénybe hozzá a Profession.hu önéletrajz-készítője segítségét!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu