Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

"Múlt héten 30 ezer beteg fordult a háziorvosához, ami 71 százalékos növekedés az előző heti adatokhoz képest." - közölte Galgóczi Ágnes, az Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának munkatársa. "A legtöbb beteg a fővárosban, Pest és Győr-Moson-Sopron megyében van" - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a megfékezés érdekében fontos, hogy aki felső légúti megbetegedés jeleit mutatja, ne menjen dolgozni, a beteg gyermekeket pedig ne vigyék iskolába. Védőoltást beadatni már késő, így jelenleg a legjobb megelőzés a kézmosás, kézfertőtlenítés.

Az ÁNTSZ fertőtlenítő kézmosásról szóló anyaga szerint legalább 40-60 másodpercig tart a helyes, fertőtlenítő kézmosás: 

1. Nedvesítsük be vízzel a kezünket.

2. Adagoljunk megfelelő mennyiségű folyékony szappant a tenyérbe.

3. Dörzsöljük össze a tenyerünket.

4. Dörzsöljük az egyik tenyerünkkel a másik kéz kézfejét úgy, hogy aközben az ujjakat összefonjuk. Váltott kézzel ismételjük meg.

5. Dörzsöljük össze a két tenyeret úgy, hogy az ujjakat összefűzzük.

6. Dörzsöljük az egyik kéz tenyerével a másik kéz ujjainak hátát úgy, hogy az ujjak horogszerűen összeakaszkodnak. Váltott kézzel ismételjük meg.

7. Markoljuk meg az egyik hüvelykujjat és körkörös mozdulattal dörzsöljük, majd váltsunk kezet.

8. Az egyik kéz ujjbegyeit dörzsöljük a másik kéz tenyeréhez körkörösen, majd váltsunk kezet. Folyóvízzel alaposan öblítsük le a kezet.

9. Kézszárításhoz egyszerhasználatos papírtörlőt alkalmazzunk. A vízcsapot a papírtörlő segítségével zárjuk el.

A kézmosás otthon, munkahelyen, útközben egyaránt fontos. Kiemelten fontos WC használat előtt és után, étkezés előtt és után, hazaérkezéskor, bármilyen látható szennyeződés esetén, csecsemős és kisgyermekes háztartásokban különösen gyakran.