Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Mire költenek a diákok?

A 18 és 24 év közötti magyarok 40 százaléka teljes munkaidőben dolgozik, 16 százalékuk pedig részmunkaidőben – áll a Mastercard Z generációra kiterjedő, kelet-közép-európai fókuszú felmérésében. A kutatás megállapítja, hogy minden ötödik hazai fiatalnak a szülők jelentik az elsődleges bevételi forrást, a tőlük kapott apanázst viszont szívesen kiegészítik. Ezt támasztja alá az euDiákok Iskolaszövetkezet friss adatai is. Ezek szerint minden harmadik diák zsebpénze kiegészítésére, minden ötödik tanulmányai finanszírozására, minden hetedik pedig albérletre vagy egy kiszemelt, értékesebb eszköz megvásárlására szánja azt a pénzt, amelyre diákmunkával tesz szert. A szövetkezet közelmúltban végzett felméréséből az is kiderül, hogy a preferenciákon a vakáció sem változtat: jóval kevesebben fordítják nyaralásra és programokra a keresetüket.

Előleg a nyári pihenésért

„Pedig a nyárnak legalább részben a pihenésről kell szólnia” – véli Pataki Zoltán, a szövetkezet elnöke, aki szerint a pandémia árnyékában még a korábbiaknál is jelentősebb tényezővé vált magánélet-munka egyensúlynak a diákmunkában is érvényesülnie kell. Ezt elősegítendő, az iskolaszövetkezet e hónap végéig 50 ezer forintos nyári fizetéselőleget nyújt minden 18. életévét betöltött tagjának, aki legalább 60 munkaórát vállal szeptemberre.

„Minden szempontból embert próbáló időszakon vagyunk – legalább részben – túl, így fontos, hogy szövetkezetünk tagjai feltöltődésre is használják a szünidőt” – véli Pataki Zoltán. Az elnök azt reméli, az előleg segítségével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy azok is kiélvezhessék a nyarat, akiknek pillanatnyilag nincs meg az ehhez szükséges fedezete.

A kezdeményezés akár hosszabb távú munkakapcsolatokat is megalapozhat: „a legtalpraesettebb diákokra sok megbízó a munkavállalói utánpótlás fontos részeként tekint azáltal, hogy megismerik az adott cég működését és vállalati kultúráját” – teszi hozzá Pataki Zoltán, aki szerint a helyismeret óriási előnyt jelenthet egy kívülről érkező pályakezdővel szemben.

Aktuális álláshirdetések

Még csak a nyár közepén járunk, de a fentiek szerint nemcsak a nyári munkákban érdemes tehát gondolkodni, hanem akár már most bebiztosíthatjuk őszi diákmunkahelyünket is. 

Országszerte számos diákmunka-lehetőség várja a jelentkezőket: több mint 1000 hirdetés közül válogathatunk.

Ha a pályakezdő állásokat keressük, erre érdemes körülnézni: csaknem 700 állás vár ránk országszerte!

Szakmai gyakorlatra is várnak jelentkezőket: több mint 2000 gyakornoki helyre keresnek fiatalokat. 

 

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala