Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A legtöbb diákot a multinacionális hipermarketek alkalmazzák, de a recesszió lanyhulásával egyre erősödik a gazdasági szegmensek felvevő képessége is - állítja Horváth Gergő HR tanácsadó, aki örömteli jelenségnek véli, hogy a diákok a fizetés mellett gyakorlati tapasztalatokat is szereznek a munkaerőpiacról, ami később komolyan a hasznukra válik. A jövőben, amikor a ropogós diplomájukkal a kezükben jelentkeznek majd egy-egy állás, pozíció elnyeréséért döntő szerepet fog kapni az, hogy mikor, hol és mennyi gyakorlati tapasztalatot szereztek. Ezért a HR szakember határozottan bíztatja a diákokat arra, hogy már a diákévek alatt megtapasztalják a munkát.

"Szeretem fontosnak érezni magam"

Simon Ferenc az ELTE másodéves hallgatója harmadik szezonját kezdte el egy belvárosi vendéglőbe, ahol már végigjárta és tapasztalta a belső hierarchia tyúklétráját. "Kézilányként" kezdtem végzős gimnazista koromban egy családi barát éttermében, ahol minden hétköznap délutántól estig nyomtam az ipart a fekete-mosogatóban - meséli élményeit Ferenc, aki az óta már fizetőpincér. Végzett tanárként fogom talán abbahagyni, de ez sem biztos, mert pincérként a dupláját is megkeresem, ezért lehet, hogy a tanítás után egy fél műszakra visszajárok - tűnődik a leendő történelemtanár, aki szerint a munka legfőbb hozadéka az önbizalom, amit ő a saját kereset misztériumának tulajdonít.

Gaál Gabriella első éves nyelvészként kezdett bedolgozói munkakörben egy ügyvédi irodánál. Legelőször szerződésfordításokkal, honosításokkal bíztak meg, de hamarosan titkárnői munkakörbe léptem - meséli lelkesen Gabriella. Az előadások szellemileg nem fárasztanak ki annyira, hogy ne bírnék teljes lendülettel, a délutáni műszakkal, ahol egy igazi kollektíva vár és számít rám, a diákra. Ez Gabriella szerint nagyon felemelő érzés és talán - a diák szerint - még a pénznél is fontosabb.

a trendi egyetemista maga keresi meg a zsebpénzét

"Aki ad magára, dolgozik"

Balogh Nándor a KÖZGÁZ-on másodéves hallgató és már gimnazista kora óta áll a munkaerőpiac barikádján - ahogy Ő maga definiálta eddigi tevékenységét. Ugyanis, egy éjjel-nappali közértben szolgál, ami sokszor követel meg tőle gladiátori képességeket is - mondja nevetve az egyetemista. Természetesen 18-éves koromig nem éjszakáztam, ami a legveszélyesebb műszak, de amióta betöltöttem és vállaltam este tíz után is a munkát, megértettem a veszélyességi pótlék értelmét - mondja mosolyogva Nándor, aki szerint a munkatapasztalatot szinte mindegy, hogy hol szerzi meg az ember. Hasznosságának szempontjából irreleváns a szegmens, mert ebben az értelemben a "mit"-en van a hangsúly, nem pedig a "hogyanon".

Várkonyi Emese egy éve dolgozik az egyetem mellett, amibe kifejezetten azért vágott, mert úgy tapasztalta: a legnépszerűbb diákok dolgoznak. Nem feltétlenül az motivált a munkára, hogy általa népszerűvé váljak, inkább követendő példának, mintának tekintettem azokat, akik az iskola után munkába állnak - vallja Emese, aki szerint idősebbnek, bölcsebbnek és határozottabbnak látszanak azok, akik rendelkeznek saját jövedelemmel, illetve diákkorukban is van már saját, felnőtt dolguk.