Biztonságot adó szolidaritás

Biztonságot adó szolidaritás

Mivel a jelenlegi váratlan helyzet néhány szektort már most érzékenyen érint, sorra születnek a munkavállalók anyagi biztonságát is támogató kezdeményezések. 

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A Republic Group reklámügynökség tulajdonosai 30 millió forintos Szolidaritási Alapot hoztak létre, hogy a váratlanul felmerülő kiadások esetén gyors és hatékony segítséget nyújthassanak a munkatársak számára. 

 „Célunk, hogy kiszámíthatóbbá tegyük a mindennapjaikat, a felmerülő nehézségekben szolidaritást vállaljunk. Létrehoztuk a Republic Szolidaritás Alapot, ami mától, szükség esetén minden kollégánk számára elérhető” – osztotta meg Fabricius Gábor, innovációs igazgató, tulajdonos.  

A Republic Szolidaritás Alap célja, hogy a kialakult krízishelyzetben szükség esetén a lehető leggyorsabb segítséget tudjon nyújtani dolgozói számára, különös tekintettel a nem várt kiadásaik zökkenőmentes és lehető leggyorsabb fedezésére.

Hasonló felelősségvállalás mellett tette le a voksát a Libri-Bookline vállalatvezetése is. 

A vállalat minden munkatársának biztosít 300 000 Ft fizetéselőleget, hogy segítsen megoldani a váratlan helyzet miatt felmerülő napi problémákat. Balogh Ákos, a Libri-Bookline többségi tulajdonosa, mint magánszemély további 50 millió Ft-os keretet ajánl fel, amellyel segíteni szeretné a bajba jutott munkatársakat.

Úgy gondolja, hogy a nem mindennapi helyzetben azoknak, akiknek erre módja van, segíteniük kell közösségük többi tagját. Példamutatásával szeretne ugyanerre ösztönözni másokat is. „A koronavírus okozta világjárvány kivétel nélkül mindannyiunkat érint, segítsük azokat, akiknek nincsenek tartalékaik, azokat a munkavállalókat, akik nehéz helyzetbe kerülnek ebben az időszakban” – nyilatkozta Balogh Ákos.

További segítséget jelenthet a Magyar Közlöny 2020. évi 51. számában megjelent legfrissebb rendelet számos egyéni vállalkozónak is. 

Eszerint 2020 március, április, május és június hónapokra mentesülnek a KATA szerinti adófizetési kötelezettségük alól azok, a kisadózó vállalkozások tételes adója hatálya alá tartozó adózók, akik főtevékenységként taxis személyszállítást, szálláshely-szolgáltatást, vendéglátást, alkotó-, művészeti, szórakoztató tevékenységet, sport-, szórakoztató, szabadidős tevékenységet végeznek, vagy szerencsejátékkal, fogadással,  film, video, televízióműsor gyártásával, hangfelvétel-kiadással, konferencia, kereskedelmi bemutató szervezésével, napilapkiadással, folyóirat, időszaki kiadvány kiadásával, valamint műsorösszeállítással, műsorszolgáltatással foglalkoznak.  

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: munka, munkahely, biztonság, szolidaritás

További rövid hírek