Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A válság miatt tavaly csökkent a cégek kiállítási kedve, a megszorítások miatt egyre kevesebb pénz jutott a kiállításokon, állásbörzéken való részvételre. A múlt heti HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok adatai alapján azonban ez a tendencia megállt: szinte ugyanannyi kiállítójuk volt, mint a válság előtt.

Hazahozzák a külföldi tudást

Október 16-án 10 és 17 óra között szervezi az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a Nemzetközi Információs és Állásbörzét a Magyar Telekom Székházában (Budapest I. ker. Krisztina krt. 55.). A rendezvény sikeres múltra tekint vissza, immár az ötödik alkalommal segíti külföldi munkához a "vándorlásra" is kész munkavállalókat. Több száz álláslehetőséggel érkeznek a külföldi cégek képviselői, a vendéglátó-, fém- és építőiparba, illetve az egészségügybe keresnek szakembereket, de varrónők jelentkezését is várják az EU 16 országából érkezett munkaadók. A nyelvtudás, a szakképzettség és a gyakorlat szinte minden munkához kötelező.

A szervezők szerint fontos, hogy a magyar dolgozók kipróbálják magukat külföldön, megtanulják a szakmájuk új fogásait. A korábbi nemzetközi állásbörzék felmérései egyébként azt mutatják, hogy a jelentkezők 1-2 évre tervezik a külföldi munkavállalást, utána a legnagyobb részük hazatér, és az ott megszerzett munkatapasztalatot, nyelvtudást, munkakultúrát a hazai munkaerőpiacon hasznosítja majd. Ez nem új találmány: évszázadokkal ezelőtt is működött. A céhes korában a mestervizsga feltétele volt, hiszen a felszabadult legénynek 2-3 évig kellett vándorolnia, „világot" kellett látnia és tapasztalatot gyűjtenie. Ezek az emberek gyakran külföldre is eljutottak.

A börzére ellátogatók azonban nemcsak az álláslehetőségek között böngészhetnek, hanem megismerhetik az országok főbb foglalkoztatási szabályait, és jogi tanácsadásban is részesülhetnek. A Nemzeti Europass Központ tanácsadói segítséget nyújtanak az elvárásoknak megfelelő, nemzetközi önéletrajz elkészítésében. Hasznos tudnivalókkal gazdagodhatnak az érdeklődők az EUvonal - EU Tájékoztató Szolgálat munkatársai révén is.

További információ: www.nemzetkoziallasborze.hu

Mérnök, informatikus és közgazdász találhat munkát

A Műegyetemi Állásbörzén a műszaki, informatikai és a gazdasági végzettségűek találhatnak ajánlatokat. A börze nemcsak a szervező intézmény diákjait várja, hanem - mint minden évben, az idén is - nyitott lesz a "külsős" hallgatóknak, álláskeresőknek is. Az előzetes becslések, és a korábbi börzék adatai szerint legalább tízezer látogatót várnak.

Október 20-21-én már 31. alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb és legrangosabb állásbörzéjét, a Műegyetemi Állásbörzét, melynek ezúttal is a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ad helyet. A rendezvényen részt vevő 124 kiállító cég összesen több mint 1300 állásajánlatot kínál majd, és közülük 96-an kínálnak szakmai gyakorlati lehetőségeket alsóbb éves hallgatóknak is, főleg műszaki, gazdasági és informatikai területen.

Az ajánlatok nagy része frissdiplomásoknak vagy néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkezőknek szól. A hazai és külföldi álláslehetőségeket keresők egyaránt megtalálhatják számításaikat a Műegyetemen, ugyanis a kiállítók között a jelentős hazai vállalatok mellett idén több, külföldi pozíciót felkínáló cég is megjelenik.

Az állásbörze különböző szolgáltatásokkal is segíti a tapasztalatlan pályakezdőket az álláskeresésre való felkészülésben. A programsorozat keretében a látogatók a rendezvény mindkét napján díjmentesen vehetnek részt a személyes tanácsadásokon, tréningeken, grafológiai elemzésen, magyar és idegen nyelvű próbainterjúkon és előadásokon.

További információ: www.allasborze.bme.hu