Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pályamódosítás

Azt már pontosan tudjuk, hogy egy állásinterjún, amellett, hogy mennyire vagyunk felkészültek, milyen ruhát vettünk fel, az is nagyon fontos, hogy mit árulunk el a testbeszédünkkel.

Azonban nem csak azért érdemes tudatosítani magunkban egy-két mozdulatot, mert egy külső szemlélőre szeretnénk jó benyomást tenni, hanem azért is, mert saját magunkra is nagyon nagy hatással van minden apró mozzanat. Íme, néhány tipp arra, hogyan tudjuk testbeszédünkkel növelni az önbizalmunkat, javítani az eredményeinket, vagy csupán egyszerűen csak jobb kedvre deríteni magunkat.

Feszítsünk a határozottság érdekében!

Ismerős az a helyzet, hogy ha tudjuk, hogy valami kellemetlen érzés következik (pl. injekciót kapunk), megfeszülnek az izmaink? Ez a testünk természetes reakciója arra, hogy csökkentse a negatív behatásokat. Nyugodtan használjuk ki ezt a mozdulatot tudatosan, olyan szituációkban, amikor le akarunk győzni valami kihívást. Feszítsük meg néhány másodperce a testünket, hogy erőt gyűjtsünk!

Dőljünk le a kreativitás és inspirálódás jegyében!

Az Ausztrál Egyeteme kutatója, Dr. Darren Lipnicki szerint, ha nem jön az ihlet, dőljünk le egy kicsit! „Sokszor a kreatív áttörés hanyatt fekve érkezik meg.” – állítja Dr. Lipnicki. Ennek az lehet az oka, hogy az agyunk több noradrenalint termel miközben állunk, márpedig ez az idegi átvivő anyag akadályozhatja a kreatív gondolkodást. Úgyhogy, nyugodtan dőljünk hanyatt, ennél jobb indokra nincs is szükségünk!

Keresztbe tett karokkal a problémák ellen

Érdekes módon, ha keresztbe fonjuk a mellkasuk előtt a karunkat, kitartóbban tudunk egy dologra koncentrálni. Éppen ezért, ha megoldhatatlannak tűnő problémával küzdünk, tegyük keresztbe a kezünket, és ne hagyjuk magunkat elrettenteni!

Superman póz a nagyobb önbizalom érdekében

Amy Cuddy, a Harward Egyetem professzora szerint, már csupán 2 perc a Superman pózban is rengeteget javíthat az önbizalmunkon! Álljunk egyenesen, húzzuk ki magunkat, amennyire csak tudjuk, és vagy emeljük magasra a kezünket a fejünk fölé, vagy kis terpeszben álldogáljunk 1-2 percet, csípőre tett kézzel.

Próbáljuk ki a Supermant egy-egy olyan megmérettetés előtt, amitől tartunk, ami előtt izgulunk.

Mosolyogjunk, ne stresszeljünk!

Ha bármilyen helyzetben grimaszolunk, vicsorítunk, lebiggyesztjük a szánkat, azzal azt üzenjük az agyunknak, hogy a szituációban, amiben vagyunk éppen, nagyon nehéz és küzdelmet okoz nekünk.

Ugyanennek a logikának az alapján, ha egy nehéz helyzetben tudatosan mosolyogni kezdünk, az agyunk úgy érzékeli, hogy valami jó dolog történik velünk. A stresszt felváltja a nyugalom. Arról nem is beszélve, hogy ha mi mosolygunk, a körülöttünk lévők is mosolyogni fognak, ami még tovább lazítja a feszültséget.

Nagyobb önbizalom és gyorsabb eredmények a testbeszédnek köszönhetően!

Hajtsunk fejet mások kényelme előtt

Amikor bemutatkozunk valakinek, biccentsük egy kicsit előre a fejünket. Ezzel egyből bizalmat ébresztünk a másikban, tudat alatt is, hiszen azt sugalljuk, hogy nem hordjuk fent az orrunkat, egyenrangú félként kezeljük őt. Egy kis fejbólintás, nagy mosoly, nézzünk a szemébe miközben kezet fogunk vele, és máris nyert ügyünk van!

Utánozzuk, hogy jobban megértsük

Ha nehezen éljünk bele magunkat mások helyzetébe, próbáljuk ki ezt az apró trükköt: kezdjük el leutánozni a mozdulataikat.

Egyrészt máris jobban odafigyelünk a másikra, másrészt, ha a mozdulatait utánozzuk, az érzelmeit is könnyebben meg fogjuk érteni. Egyszerű empátia fejlesztésről van szó.

Álljunk srégen, ha nagy a feszültség

Egy vita közben, ha szemtől-szemben állunk a másikkal, azt sugalljuk, hogy felvesszük a kesztyűt és készen állunk az összecsapásra. Ha azonban szeretnénk elkerülni, vagy legalábbis enyhíteni a feszültséget, ne hátráljunk ki a helyzetből, inkább legyünk proaktívak, és forduljunk el egy kicsit srégen.

Rágózzunk, hogy figyelmesebbek legyünk!

Valóban nem hangszik túl professzionálisnak, hogy egy rágót csámcsogva szaladunk egy megbeszélésre, mégis bizonyított tény, hogy a rágózás fokozza a koncentrációt, éberebbé tesz és javítja a reakció időt. Szóval szolidan, alig észrevehetően bevethetjük a rágózást.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala