Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Rendszeresen visszatérő panasz az álláskeresők részéről, hogy nem kapnak visszajelzéseket a beadott pályázataikkal kapcsolatban, nem tudják, hogy pontosan hol tart a kiválasztási folyamat, illetve hogy számíthatnak-e arra, hogy személyesen is bemutatkozhatnak.

Ez a bizonytalanság nemcsak más hirdetők irányába tereli a megfelelő jelölteket, de a hirdető cégbe vetett bizalmat is rombolhatja.

A Profession.hu felméréseiben 2014 óta megkérdezett összesen több mint 20 ezer álláskeresőből minden negyedik említette proaktívan, hogy kifejezetten zavarja, hogy nem kap semmilyen visszajelzést a munkáltatóktól.

Magasan ez a legtöbbször említett negatív visszacsatolás az álláskeresések folyamatával kapcsolatban.

Ezzel párhuzamosan a cégek HR-eseire egyre több és nehezebb feladat marad az ideális jelölt kiválasztásánál, így kapacitásuk sem jut a tájékoztatásra.

A visszajelzés hiánya bosszantja leginkább az álláskeresőket

A munkaerőhiány növekedésével egyre több ajánlat jut egy álláskeresőre, ezért a visszajelzések gyorsasága is egyre inkább felértékelődik.

A jelentkezőknél elvárás, hogy tisztában legyenek a kiválasztási folyamat lépéseivel és azzal, hogy esélyesek-e még az adott pozícióra. Ha nem kapnak idejében értesítést, akkor más irányba fordulnak.

A munkakeresőktől és álláshirdetőktől érkező visszajelzések alapján hozta létre a Profession.hu a minden – nem anonim - hirdetéséhez ingyen járó Jelöltkezelő Rendszerét.

A nagy ATS rendszerek funkcióin túl itt nem csak könnyen áttekinthetik és rangsorolhatják a jelentkezőket a hirdetők, de folyamatosan frissíthetik is a státuszukat, akár automatikusan értesítve erről az egyes jelentkezőket.

A rendszer bárhonnan, hamarosan akár mobilról is elérhető, így a legjobb jelöltek megtartásánál kulcsfontosságú visszajelzések is gyorsabban adhatóak.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkaadó, álláshirdetés, visszajelzés