Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A CV ne legyen szűkszavú

Jánosi Gabriella pályakezdő közgazdászként vágott bele az állásvadászat akadályokkal teli műveletébe, amikor ráébredt, hogy érdemes volt HR oldalakat és fórumokat böngésznie, majd az információkról személyes beszélgetést kezdeményeznie a barátaival. Ahogy azt Csaposs Noémi a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének az elnöke is hangsúlyozta, a pályakezdők komoly előnnyel szállnak ringbe egy-egy pozícióért, mert napra készen követik a legújabb tendenciákat és elvárásokat. A világhálón könnyen rátalálhatnak a leginkább megfelelő önéletrajz verzióra, ami az álláskeresés első, de igen kardinális mozzanata.

Az idősebb korosztály gyakran követi el azt a hibát, hogy nem a megfelelő formátumú önéletrajzot használja és jellemzően kihagyják a fényképet is, amivel már az első körben kizárják magukat a versenyből – hangsúlyozza Csaposs Noémi. A pályakezdő közgazdász viszont fürdőzött a pozitív visszajelzésekben, amikor a helyesen szerkesztett és részletesen vázolt önéletrajza alapján több állást hirdető cég is interjúra invitálta.

Öltözködésben is legyünk önazonosak

Kovács Noémi öltözködési tanácsadó, stylist óva int, hogy az első interjúra túlöltözzük magunkat. A személyes beszélgetés levezénylői, a munkaadók személyzeti ügyeivel megbízott szakemberek nem arra kíváncsiak, hogy mennyire követjük napra készen a divatot, sőt az ízlésünk sem érdekli őket különösen, ők a személyiségünket igyekszenek megnyitni. Amit egy helytelenül választott öltözék hatékonyan képes összezavarni.

 3 apró trükk a sikeres állásinterjúért 

Az öltözködési tanácsadó arra figyelmeztet, hogy a ruha sokkal erősebben befolyásolja a viselkedésünket, mint azt elsőre gondolhatnánk. Ha egy öltözékkel, vagy ruhadarabbal nem teljesen tudunk azonosulni, diszharmóniát, zavart okoz, amit csalhatatlanul dekódolnak a HR-esek. A stylist azt tanácsolja, hogy az interjúöltözék megválasztása közben a természetesség legyen a vezérfonal.

Mosolyogunk és merjünk visszakérdezni

Az interjú-szituációt, - főleg akkor, ha tétje van – gyakran azonosítják a jelöltek a klasszikus vizsga helyzettel - hangsúlyozza Ladics Viktória vezető tanácsadó, aki arra figyelmezteti az állásinterjúra érkező munkavállalókat, hogy mindenképpen hagyják a tárgyalón kívül a stresszt. Nyitott, rugalmas, barátságos attitűdöt várnak az interjút vezetők, mert csak így, ebben az atmoszférában nyílik lehetőségük arra, hogy igazán megismerkedjenek a jelentkező személyiségével. Ellenkező esetben, stresszhatás alatt az ember sündisznóvá válik, bezárul, védekezik és képességeinek, értékeinek csupán töredékét tudja prezentálni.

A HR szakember azt javasolja, hogy érdeklődő, nyugodt hangulatban üljünk a tárgyalóasztalhoz és merjünk mi is kérdezni. Ebben az esetben tud létrejönni az a fajta egyenrangú párbeszéd, minek eredményeképpen az interjú mindkét fél számára sikeresen zárulhat. Az interjú lényege, hogy a felszín alatti értékek, a személyiség igazi lényege tudjon kibontakozni, ami vizsga-drukk terhe alatt egyszerűen lehetetlenség. Ladics Viktória azt tanácsolja, hogy állásinterjú előtt öltsük magunkra a tétnélküliség köpenyét, mert egy beszélgetésre megyünk és nem vizsgára.