Pongó Géza, a Liga társelnöke kiemelte: nemcsak a szakszervezeti tagoknak, hanem minden magyar munkavállalónak segítséget nyújtanak az alapítvány jogászai. Egyetlen feltétel, hogy a munkahelyi balesetben megsérült vagy foglalkozási megbetegedést elszenvedett munkavállaló a Ligához forduljon, amely kapcsolatot tart az alapítvánnyal - tette hozzá.

Ingyenes jogsegély munkahelyi baleset után

2013-2014 során jelentősen, 17 222-ről 19 661-re emelkedett a bejelentett munkahelyi balesetek száma Magyarországon. A halálos balesetek száma 50-ről 69-re nőtt ugyanebben az időszakban, a drasztikus növekedés okaival kiemelten kell foglalkozni a Liga társelnöke szerint.

Tímár András, az Inno Régió Alapítvány elnöke hangsúlyozta: a szervezet tízéves jogi és érdekvédő munkája alatt azzal szembesült, hogy a munkavállalók hátrányos helyzetben vannak a munkaadóval szembeni érdekérvényesítéskor a személyi sérüléses balesetek ügyében.

Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az együttműködés keretében az alapítvány térítésmentesen megvizsgál minden egyes jogesetet, amit a Liga szakszervezetek ad át neki. Ezt követően elemzést készítenek a károkozó felelősségre vonási lehetőségeiről, a kárigény érvényesíthetőségéről, az eljárási teendőkről. Ez alapján az alapítvány felkéri a vele együttműködésben álló ügyvédi irodát, hogy vállalja el az ügyfél jogi képviseletét a munkáltatóval szemben.

Szemlézte: Durbák Ildikó

Címkék: munkabaleset, jogsegély, szakszervezet