Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A saját tapasztalatok szerzése nagy kincs, hiszen ezáltal fejlődünk és jutunk előbbre. Ám az még szerencsésebb, ha a negatív élményeket nem feltétlenül a saját bőrünkön keresztül tapasztaljuk meg, hanem mások életbölcsességeit megismerve sajátítjuk el a felismeréseket.

Cikksorozatunkat ebben a szellemben állítottuk össze, négy kiváló és sokat látott-tapasztalt szakértő aranyat érő gondolatát osztjuk meg olvasóinkkal.

Brian Tracy, a nemzetközi önbizalomguru segítségével megtanulhatjuk, miért érdemes az önbizalmunk növelésére akkora figyelmet szánni.

"Minél megingathatatlanabb az önbizalmad, annál kisebb hatást gyakorolnak rád az átmeneti kellemetlenségek és csalódások.”

"Kivételes emberi lény vagy! Több mint ötvenmilliárd az egyhez az esélye, hogy sosem születik másvalaki a tehetségek, készségek és képességek ama egyedülálló kombinációjával, amellyel te rendelkezel, és latba vethetsz az életedben.”

"Mindegyikünknek van egy vagy több kiválósági területe, melynek megfelelő kiaknázása lehetővé teszi a számunkra, hogy jószerivel bármit elérjünk, megtegyünk vagy megszerezzünk, amire csak vágyunk.”

Szendi Gábor, Az önértékelés csapdájában c. könyv szerzője felvillantja előttünk annak a rejtélyét, hogy miért is ragaszkodnak az emberek a saját negatív önértékelésükhöz.

"A negatív énképnek, ha ezt már sikerült tudatni és elfogadtatni másokkal, az az előnye, hogy senki sem vár el az illetőtől olyat, ami kibillentené a lelki egyensúlyából.”

"Ha, mondjuk egy új beosztott képességeit túlértékelve, a főnöke bedobja őt a mély vízbe, és megbízza azzal, hogy tárgyaljon külföldi partnerrel, akkor a beosztott annyira szorongani fog a feladattól, hogy vagy beteget jelent, vagy felsül a tárgyaláson, és a visszajelzésekből a főnök megérti, hogy ezt az embert nem lehet ilyesmire használni.”

"Ha az illető a helyére kerül, ugyan lefokozódik a főnöke és a kollégái szemében, de legalább többet nem kérnek tőle erejét meghaladó feladatot. Így verekszi ki magának a negatív önértékelésű ember az őt megillető helyet. Mert ezek az emberek azt szeretik, ha mások megerősítik a negatív önértékelésüket.”

12 aranyköpés profiktól: a sikeresebb karrierért!

A nagysikerű Társalgás – Hogyan beszélgessünk bármely szituációban szerzőpárosa, Emma Sargent és Tim Fearon arra a helyzetre világít rá és ad nekünk gyakorlati segítséget, ha a főnökünkkel nem megy gördülékenyen a kommunikáció.

"A munkahelyi nehézségek illetve problémák többsége – sőt, talán mindegyike – valamiféle kommunikációs zavarból ered. Ezért törekedj arra, hogy rendszeresen értekezz a főnököddel.”

"Ha már eddig is rendszeresen voltak négyszemközti megbeszéléseid a főnököddel, bizonyára nagyra értékeled ezeket az alkalmakat. Ha viszont nem szoktál ilyet csinálni, akkor eleinte ez nehéznek és ijesztőnek tűnhet. Sebaj, vágj bele!”

"A legsikeresebben kommunikáló emberek a munka világában is megtervezik a kommunikációjukat és a beszélgetéseiket, legalább is abban a tekintetben, hogy mit szeretnétek vele elérni.”

KÖZEL 10.000 MEGPÁLYÁZHATÓ ÁLLÁSLEHETŐSÉG ITT!

Allan Pease, a világhírű testbeszéd szakértő három tanácsa abba segít nekünk, hogyan jegyezzük meg azoknak a nevét, akikkel éppen most találkoztunk először! Első olvasatra talán mókásak a tippek, ám igen hatékonyan működnek!

"Amikor bemutatkozunk egymásnak egy ismeretlen személlyel, ismételjük el hangosan a másik nevét jó hangosan, kétszer egymás után. Így megbizonyosodhatunk arról, hogy jól értettük, és egyúttal memorizáljuk is a nevet.”

"Társítsunk egy tárgyat az adott névhez, bármilyet, ami eszünkbe jut. Ha az illető például János, akkor gondoljunk a jancsiszögre, ha Zsombor, akkor egy csokor csomborra, és így tovább.”

"Képzeljük el az illetőt egy mulatságos helyzetben valamilyen rá jellemző vonásával. Ha mondjuk az illetőt Zsombornak hívják, akinek nagy orra van, akkor képzeljük el őt egy óriási krumpliorral, amikor egy csokor csomborba szagolva tüsszent egy nagyot.”

Gondoljuk végig a fentieket és próbáljuk ki a ránk jellemző helyzetekben! És ha még keressük az igazit,ne feledjük: megoldás mindig van.Nézzünk körbe ITT és ITT is, ha egy jó állásra vágyunk! Nagyon jó esélyeink vannak egy új munkahelyre, hiszen naponta több száz munkaadó böngészi a Profession.hu adatbázisát újabb munkatársakat keresve. Töltsük fel önéletrajzunkat most!

Sőt! Éljünk a legújabb fejlesztéssel: töltsük le okostelefonunkra ezt a vadonatúj alkalmazást, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk a nekünk való új állásokra. Sokszor a gyorsaság is számít, nem is keveset, éljünk a lehetőséggel! Közvetlenül a telefonunkról pályázhatunk a meghirdetett állásokra, csak be kell lépnünk az alkalmazásba a Profession.hu oldalon regisztrált adatainkkal.

Készítette: Posta Renáta

Címkék: karrier, tanács, tipp, előrelépés, munkahely