Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

A béremeléssel kapcsolatban a Munkástanácsok Országos Szövetsége úgy foglalt állást, hogy annak az átlagkereset alatti körben kompenzálnia kell az adóemeléseket - írja a Magyar Nemzet.

Mint arról korábban a Profession.hu is beszámolt: a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete korábban azt javasolta, hogy a minimálbér 100 ezer, a bérminimum pedig 116 ezer forintra emelkedjen 2013-tól. 

Ahhoz, hogy az átlagkereset reálértéke 2013-ban ne csökkenjen, legalább bruttó 5 százalékos, az átlagnál alacsonyabb keresetűeknél ezt meghaladó mértékű béremelést javasolt a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége.

A munkaadók szerint már a 100 ezer forintos javaslat is túlzás. Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára korábban elmondta, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv jótékony hatása részben semmissé válhat abban az esetben, ha jövőre a minimálbér és a szakmunkás bérminimum emelkedik, miközben a gazdaság egésze gyakorlatilag egyhelyben topog. A munkaadói érdekképviselet főtitkára közölte: a jelenlegi gazdasági környezetben a minimálbér és a szakmunkás bérminimum befagyasztását fogja javasolni.