Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Sokunk tapasztalta már, hogy egy adott munkakörben töltött hosszú hónapok vagy akár évek elteltével a kezdeti lelkesedés alábbhagy, és reggelente egyre nehezebb kikelni az ágyból. Egykedvűen döcögünk a villamoson, percenként az órát kémleljük és várjuk, hogy végre leteljen a munkaidő. Otthon aztán a pihenést sem élvezzük igazán, mert esténként kedvetlenül, szorongva hajtjuk álomra a fejünket, tudván, pár óra múlva ismét menni kell, vár a jól ismert mókuskerék. Hogy ez az áldatlan állapot ne válhasson tartóssá, hoztunk 5 tippet, ami segít visszatalalálni elveszettnek hitt motivációnkhoz.

1. Térjünk vissza a gyökerekhez

Érdemes gondolatban egy picit visszautaznunk az időben és eltöprengenünk azon, annak idején miért döntöttünk a jelenlegi munkakörünk mellett. Természetes, hogy az idővel egyre inkább rutinszerűvé és ezáltal unalmassá váló feladatok, a szoros határidők és az olykor elkerülhetetlen munkahelyi konfliktusok sok energiánkat emésztik fel, és kiszorítják mindennapjainkból a lelkesedést.

Azonban ha végiggondoljuk, milyen vágyak, elvárások tereltek minket jelenlegi pozíciónkba, és milyen kihívások töltöttek el minket jóleső izgalommal, feltehetjük a kérdést, vajon továbbra is megtalálhatjuk-e mindezt a jelenlegi feladatkörünkben. Amennyiben úgy látjuk, eredeti elképzeléseink és jelenlegi teendőink már köszönőviszonyban sincsenek egymással, ideje fontolóra vennünk a váltást.

2. Tegyünk szert nagyobb befolyásra vagy több felelősségre

Egy új, kibővített feladatkör vagy egy speciális megbízás lehetőséget ad rá, hogy ismét megmérettessük magunkat és nagy adag löketet adjunk az önbizalmunknak is. A hagyományosan az év ezen szakaszára eső évtervező beszélgetés remek alkalom lehet arra, hogy beszéljünk felettesünkkel a lehetőségeinkről. Reális, megvalósítható ötletekkel és kellő nyitottsággal érkezzünk a megbeszélésre, így garantált, hogy főnökünk is értékelni fogja igyekezetünket és kezdeményezőkészségünket.

3. Kezdjünk bele valami újba

Ha régóta érlelődik fejünkben egy ötlet vagy projektterv, de még senkivel sem volt bátorságunk ezt megosztani a heti értekezleten, most eljött a mi időnk! Egy új projektbe való bekapcsolódás vagy annak vezetése nem csak minket tölt fel energiával, hanem adott esetben részlegünk, munkahelyünk fejlesztését, növekedését, és ezáltal akár a régóta vágyott előléptetésünket is megalapozhatja.

4. Alakítsunk ki egy újfajta rutint

A szokások előnye, hogy biztonsággal töltenek el minket és keretbe foglalják az egyébként hektikus munkanapokat, a hátránya viszont, hogy hamar unalmassá válhatnak.

Változtassunk a megszokott dolgainkon! Mindegy, hogy korábban érkezünk-e a munkába, esetleg eltoljuk az ebédidőnket és új éttermet próbálunk ki, vagy az íróasztalunkat rendezzük át, a változás mindenképpen üdítően fog hatni ránk. 

5. Képezzük tovább magunkat 

Vegyünk részt egy érdekes kurzuson, workshopon vagy konferencián! Az ilyen események lehetőséget adnak nemcsak szakmai ismereteink elmélyítésére, hanem velünk azonos érdeklődésű szakemberek megismerésére is. Megtudhatjuk, mások hogyan birkóztak meg a munkájuk iránti lelkesedés lankadásával, és egy-egy beszélgetés új nézőpontokat, távlatokat nyithat meg előttünk. Ha pedig a munkahelyváltáson is gondolkodunk, ismeretségi körünk bővítése csakis a javunkra válhat.

A fenti tippek hatékony ellenszerei lehetnek a munkánkból való kiábrándulásnak. Ha azonban mégis úgy érezzük, hogy csak egy új munkakörben tudnánk ismét kiteljesedni, tisztázzuk új, személyes prioritásainkat,és céljaink mentén keressünk a legfrissebb állások között. A számunkra tökéletes munkahely biztosan létezik, ha kérünk hírlevelet és Facebook értesítést, biztosan megtaláljuk. 

 

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: állás, munka, motiváció, lendület, fejlődés