Mit tehet még?

Mit tehet még?

Ha egyelőre nem találta meg a megfelelő állást, adódnak további lehetőségek, amelyeket érdemes megfontolni.

Átképzés? OKJ?

Számos képző intézmény kínál gyors és alapos szakmai tudást, akár álláslehetőség biztosításával együtt.
Azonban számoljon azzal, hogy ez a megoldás igényli a legtöbb befektetett időt és energiát, valamint jelentős kockázatokat is rejt magában. Mérlegelje alaposan a motivációit és lehetőségeit, ugyanis egy átképzés során minden bizonnyal alacsonyabb szintű pozíciókban gondolkodhat.
Az átképzés veszélyei csökkenthetők úgy, hogy marad a saját szakterületén és pusztán egy másik specializációval bővíti a tudását.
Nagyobb mértékű, például szakterületváltással járó átképzés esetén jó választás lehet egy OKJ-tanfolyam vagy egy erre specializálódott intenzív képzés.
Amennyiben nem tervezi a saját területe elhagyását, gondolkozhat egy pár napos, maximum egy-két hetes továbbképzésben is. Döntés előtt azonban vegye figyelembe azt, hogy ezen képzések nagy többsége önköltséges és akár jelentős befektetéssel is jár.

Munkaerő-közvetítés

Sokszor előfordul, hogy a vállalatok megbíznak olyan cégeket, akik kifejezetten munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkoznak, hogy bizonyos munkakörök esetén a kiválasztást, illetve a toborzási folyamatokat irányítsák. A Profession Services csapata kimondottan egy fejvadászatra specializálódott üzletág, ahol szakértő csapat tölti be a munkáltatók által keresett pozíciókat.

Hasznosnak találta a cikket?
Igen Nem
Ossza meg ismerőseivel!