SEGÍTSÉG MUNKAVÁLLALÓKNAK

 • 1. ÁLLÁSHIRDETÉSEK KÖZÖTTI KERESÉS

  A főoldalon megjelenő főbb kategóriák közül kiválaszthatja, hogy milyen területen keres munkát. A kiválasztott területre kattintva megjelenik a kategóriában lévő összes aktuális ajánlat. Ha a találatok száma túl sok, tovább szűkítheti a listát a jobb oldalon lévő Keresés finomítása dobozban, az Önnek megfelelő keresési szempontra kattintva. Amennyiben a rendszer a keresési feltételt elfogadta a megjelölt szűrési feltétel előtt lévő négyzetben egy pipa jelenik meg.
  A pozícióra kattintva megismerheti az ajánlat részleteit és amennyiben felkelti érdeklődését a hirdetésre azonnal jelentkezhet a megadott e-mail címen vagy amennyiben regisztrált Felhasználó elmentheti az ajánlatot és egy későbbi időpontban jelentkezhet rá.

  A megfelelő ajánlat megtalálásában segítségére lehet a keresési szempontjainak megfelelő ajánlat végén található Hasonló állások találati lista.

  Ha az ajánlat Önnek nem megfelelő, de esetleg egy ismerősét érdekelheti a Küldje tovább ismerősének! gombra kattintva az e-mail címek megadása után értesítheti őt.

 • 2. REGISZTRÁCIÓ

  A Profession.hu szolgáltatásainak jelentős része csak a regisztrációt követőn vehetőek igénybe, amit a fejlécben található munkavállalóknak dobozban található Regisztráció gombra kattintva pár lépésben megtehet.
  A regisztrációhoz email cím, jelszó megadása és az Adatvédelmi Nyilatkozat elfogadása szükséges.
  Az Adatvédelmi Nyilatkozatról bővebben https://www.profession.hu/docs/Profession.hu_Adatkezelesi_Tajekoztato_HU_(2020.01.14.).pdf.

  A Profession.hu rendszerének használatához szükség van a regisztrációja hitelesítéséhez melyet, a regisztrációját követően a postafiókjába érkező regisztrációs e-mailben található linkre kattintva tehet meg.

  A regisztráció és a szolgáltatások igénybevétele ingyenes.

  Amennyiben a regisztrációt követően nem hitelesíti azonnal a postafiókját a regisztrációtól számított 3., 7., 10. és 13. napon emlékeztető e-mail kap. Ha 16 napon belül nem erősíti meg regisztrációját, akkor a rendszer automatikusan törli adatait az adatbázisból.

  Amennyiben rendelkezik Facebook regisztrációval, lehetősége van Facebook alkalmazás segítségével is regisztrálni. Ebben az esetben az alkalmazáson keresztüli adatátadás engedélyezését követően meghatározott adatokat a létező Facebook profiljából átemel egy automatizmus, megkönnyítve ezzel a regisztrációs ív kitöltését. Facebook regisztráció, valamint egyéb Profession Facebook alkalmazás engedélyezése esetén a Facebook ID-ja letárolásra kerül. Ezáltal lehetővé válik egyfelől az, hogy a Profession űrlapon keresztül történő állásra jelentkezéshez mellékelt Facebook ID alapján a hirdető megismerhesse nyilvános Facebook profilját. A Facebook ID csatolásáról a jelentkezés során Ön dönt. Másfelől amennyiben az önéletrajz adatbázisba is regisztrált, lehetővé válik, hogy az érdeklődő munkaadók a nyilvános Facebook profiljában hozzáférhetővé tett adatokat és információkat megismerhessék. A Facebook ID a „Beállításaim>> Adatok módosítása>> Alapadatok módosítása” menüpont alatt bármikor törölhető.

 • 3. A PROFESSION.HU SZOLGÁLTATÁSAI:

  Mentett keresések
  Mentett álláshirdetések
  Hírlevél
  Önéletrajz adatbázis

  A regisztrációt követően a Személyes nyitóoldalán tekintheti át a fenti szolgáltatásokat, azaz álláskereső profiljának részleteit, ahonnan eljuthat az egyes szolgáltatások részletes beállításaihoz, illetve tájékozódhat, milyen lehetőségekkel segíti elhelyezkedését a Profession.hu.

  A Személyes nyitóoldalon módosíthatja továbbá a Belépési adatait, illetve közvetlenül a Súgóhoz is eljuthat.

  Belépést követően a Személyes nyitóoldalra bármikor visszatérhet, amennyiben az oldal jobb felső részén a Beállításaim linkre kattint. A beállításának megfelelő információkat az oldal felső menüjében bármikor elérheti.

 • MENTETT KERESÉSEK

  Regisztrációt követően elmentheti keresési szempontjait.
  A részletes keresés során összeállított feltételeket elmentheti egy Ön által választott néven, így legközelebb egy gombnyomással elérheti, és futtathatja a keresési szempontjait.
  A mentett keresések listázva áttekinthetőek és bármikor új szempontoknak megfelelő kereséseket állíthat össze.

  A keresés beállítása

  Az Új keresés linkre kattintva a Részletes keresés oldalon kezdhető el a megfelelő keresési szempontoknak beállítása.

  Kereshet kulcsszó alapján. Kulcsszavanként új keresés indítása szükséges.

  A választható kategóriákon belül a CTRL gomb lenyomásával több is kiválasztható.

  Nem kötelező mindegyik kategóriában elemeket kiválasztani, ezekben az esetekben arra a feltételre nem történik szűrés és a teljes, aktuális listát tekintheti meg.

  Az alábbi szempontok szerint szűrheti ajánlatainkat:

  Milyen területen szeretne elhelyezkedni? Több kategóriát is kiválaszthat, de maximum 15.

  Pozíciószint: Különböző gyakorlati hátteret igénylő pozíciók szerint szűrheti az ajánlatokat.

  Terület (megye): Azokat a helyeket jelölje meg, ahol szeretne elhelyezkedni. Ha külföldi állásajánlatok és/vagy távmunka is érdekeli, akkor azt itt jelölheti meg.

  Szükséges végzettség
  Alapfok (általános iskolai végzettség)
  Középfok (középiskola, gimnázium, technikum)
  Felsőfok (főiskola, egyetem)

  Jelenleg hirdető cégek: A keresés időpontjában állásajánlattal rendelkező munkaadók listája.

  Nyelvtudás: Itt állíthatja be, hogy milyen nyelvet beszél. Ha több nyelvet beszél a megadott listából egyenként kiválaszthatja, majd hozzáadhatja szűrési feltételként.

  A Keresés gombra kattintva megjelennek a beállításnak megfelelő találatok. Az oldal tetején összefoglalva áttekintheti a szűrési feltételeket, majd az összes találatot, oldalanként 10 találatonkénti bontásban.

  Ha túl sok a találat, akkor az oldal jobb oldalán a keresések finomíthatóak a kis négyzetekben találatható pipák ki- és bekapcsolásával.

  A beállított szűrési feltételek a Keresés mentése gombra kattintva menthető, ahol a könnyebb beazonosítás miatt tetszés szerint elnevezhető és a későbbiekben a Kereséseim fülre kattintva bármikor elérhető.

  Figyelem!
  A keresés mentése nem a konkrét találati lista elmentését jelenti, hanem az Ön által megadott feltételrendszer eltárolását, ezért a mentett keresés listaoldala a folyamatosan frissülő adatbázis miatt változik.

  A mentett szűrési feltételeknek megfelelő találati listából hírlevelet készíthet, melyet a regisztráció során megadott e-mail címére elküld a rendszer.

 • MENTETT ÁLLÁSHIRDETÉSEK

  A korábban mentett álláshirdetéseit találja ezen az oldalon összegyűjtve. A lista segítségével az Ön által kiválasztott álláshirdetések szövegét és adatait egy helyről eléri.

  Igyekezzen mielőbb beadni jelentkezését, mert az eltárolt pozíciók a mentést követően is elavulhatnak, ekkor már nem jelenítjük meg őket és jelentkezni sem lehet ezekre.

  Az ajánlatokat összegyűjtheti közvetlenül a találati listából a Mentse el ezt az ajánlatot linkre kattintva vagy a hirdetés részleteinek megnyitása után a hirdetés alján található Elmentem linkre kattintva. A találati listában a mentést követően ezeknél a hirdetéseknél eltűnik a Mentse el ezt az ajánlatot ikon.

  Az Állásaim fülre kattintva bármikor elérheti mentett állásait.

  A pozícióra kattintva megismerheti az ajánlat részleteit és amennyiben felkelti érdeklődését a hirdetésre azonnal jelentkezhet a megadott e-mail címen.

 • HÍRLEVÉL BEÁLLÍTÁSAI

  Ha feliratkozik hírlevelünkre naponta elküldjük Önnek e-mailben legfrissebb, személyreszabott állásajánlatainkat.

  A regisztráció során vagy azt követően a Személyes nyitóoldalán a Hírlevél beállításai pontnál vagy a Hírleveleim fülre kattintva beállíthatja, azokat a szűrési szempontokat, amelyek alapján szeretné kapni az állásajánlatokat.

  A hírlevelet az alábbi szűrési feltételeknek megfelelően állíthatja be.
  Adott kategórián belül több szempont kijelölése a Ctrl billentyű lenyomásával működik.

  Hírlevél neve: Az Ön választott egyedi, azonosító név, melyen elmenti a keresési szempontokat.
  A könnyebb áttekinthetőség érdekében különböző keresési szempontjait szétbonthatja és ennek megfelelően kérhet hírlevelet.
  e-mail cím: Erre az e-mail címre kapja meg a hírlevelet.
  Szakterület, ahol munkát keres: legalább 1, legfeljebb 15 kategóriát állíthat be.
  Pozíciószint: tetszőleges számú szintet bejelölhet
  Terület (megye): tetszőleges számú területet jelölhet be. Ha külföldi állásajánlatok és/vagy távmunka is érdekeli, akkor azt itt jelölheti meg.
  Lakóhely: csak egy területet jelölhet be.
  Szükséges végzettség: csak egy szintet jelölhet be.
  Nyelvtudás: itt állíthatja be, hogy milyen nyelvet beszél, illetve milyen szinten beszéli az adott nyelvet. Tetszőleges számú nyelvet megjelölhet. A nyelvi szint beállítása nem kötelező (ebben az esetben válassza a "bármely szintet"). A keresési találatokban a beállított nyelvnek, nyelvi szintnek megfelelő, illetve az ennél alacsonyabb nyelvtudást igénylő, vagy nyelvtudást egyáltalán nem igénylő pozíciókat listázzuk ki.
  Ha nem beszél idegen nyelvet bejelölheti a Nem beszélek idegen nyelvet felirat mögött található kis négyzetbe.
  Hírlevél formája: Text vagy html formátumú lehet.

  Az egyedi azonosítóval elmentett hírleveleit a Hírleveleim fülre kattintva listázva áttekintheti, módosíthatja, törölheti és új hírlevelet állíthat be.

 • ÖNÉLETRAJZ ADATBÁZIS

  A regisztrációs adatlapot kitöltve elkészítheti az Önéletrajzát, továbbá feltöltheti motivációs levelét és referenciáit.
  A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező.

  Önéletrajz adatbázis felépítése
  Személyes adatok megadása (1/11. lépés)
  Munkahelyeim, tapasztalataim (2/11. lépés)
  Középfokú vagy szakiskolai végzettség (3/11. lépés)
  Felsőfokú végzettség (4/11. lépés)
  Egyéb szakmai végzettség (5/11. lépés)
  Nyelvtudásom (6/11. lépés)
  Számítástechnikai ismereteim (7/11. lépés)
  Kulcsszavak és készségek (8/11. lépés)
  Dokumentumok feltöltése (9/11. lépés)
  A keresett pozícióval kapcsolatos elképzeléseim (10/11. lépés)
  Aktiválás/inaktiválás (11/11. lépés)

  A kitöltés során a jobb oldalon található regisztrációs térkép segíti, hogy éppen hol tart az adatai feltöltésében, melyekre kattintva közvetlenül is elérheti a megfelelő űrlapokat.

  Személyes adatok megadása (1/11. lépés)
  Itt adhatja meg személyes adatait.
  A Személyes adatok mentését követően előzetesen áttekintheti a kitöltendő adatlapokat.

  Áttekintő oldal:

  Az oldal jobb oldalán lévő regisztrációs térképre vagy az összegzőn lévő linkre kattintva választhatja ki, hogy mivel szeretné folytatni a feltöltést.

  Munkahelyeim, tapasztalataim (2/11. lépés)
  Az alábbi adatlap többszöri kitöltésével és a Hozzáadás a listához gomb megnyomásával egyenként mentheti el egyes jelenlegi és korábbi munkahelyeit. Kezdje a legújabb munkahely megadásával, majd haladjon időben visszafelé! A gomb megnyomása után az adatlap alatt dobozokban jelennek meg a feltöltött munkahelyek.
  A fel és le gombokkal meghatározhatja, hogy a munkahelyek milyen sorrendben jelenjenek meg.
  Ha pályakezdő, kattintson az oldal tetején található Pályakezdő vagyok felirat előtt található kis négyzetbe.

  Mentést követően, amennyiben nem kíván többet megjeleníteni a következő lépés linkre, vagy a regisztrációs térkép megfelelő gombjára kattintva folytathatja a feltöltést.

  Középfokú vagy szakiskolai végzettség (3/11. lépés)
  Az alábbi adatlap többszöri kitöltésével és a Hozzáadás a listához gomb megnyomásával egyenként mentheti el egyes végzett általános és középfokú iskoláit. Kezdje a legutóbb végzett iskola megadásával, majd haladjon időben visszafelé! A gomb megnyomása után az adatlap alatt dobozokban jelennek meg a feltöltött tanulmányok.

  Felsőfokú végzettség (4/11. lépés)
  Az alábbi adatlap többszöri kitöltésével és a Hozzáadás a listához gomb megnyomásával egyenként mentheti el egyes felsőfokú végzettségeit. Kezdje a legutóbb végzett iskola megadásával, majd haladjon időben visszafelé! A gomb megnyomása után az adatlap alatt dobozokban jelennek meg a feltöltött tanulmányok.
  Ha nincs felsőfokú végzettsége, kattintson az oldal tetején található Nem kívánom kitölteni ezt az adatlapot felirat előtt található kis négyzetbe.

  Egyéb szakmai végzettség (5/11. lépés)
  Kérjük, akkor töltse ki az adatlapot, ha olyan szakirányú képesítés(eke)t szerzett, amelyek nem tartoznak sem az állami középfokú, sem pedig a diplomát adó felsőfokú képzések körébe. Pl.: egyetem által indított oklevelet (nem diplomát) adó tanfolyam.
  Az alábbi adatlap többszöri kitöltésével és a Hozzáadás a listához gomb megnyomásával egyenként mentheti el egyes végzett iskoláit. Kezdje a legutóbb végzett iskola megadásával, majd haladjon időben visszafelé! A gomb megnyomása után az adatlap alatt dobozokban jelennek meg a feltöltött tanulmányok.
  Ha nincs egyéb szakmai végzettsége, kattintson az oldal tetején található Nem kívánom kitölteni ezt az adatlapot felirat előtt található kis négyzetbe.

  Nyelvtudásom (6/11. lépés)
  Az alábbi adatlap többszöri kitöltésével és a Hozzáadás a listához gomb megnyomásával egyenként mentheti el egyes nyelvismerettel kapcsolatos adatait. A gomb megnyomása után az adatlap alatt dobozokban jelennek meg a feltöltött nyelvismereti információk.
  Ha nem rendelkezik nyelvtudással, kattintson az oldal tetején található Nem kívánom kitölteni ezt az adatlapot felirat előtt található kis négyzetbe.

  Számítástechnikai ismereteim (7/11. lépés)
  Az alábbi adatlap többszöri kitöltésével és a Hozzáadás a listához gomb megnyomásával egyenként mentheti el egyes számítástechnikai ismeretekkel kapcsolatos adatait. A gomb megnyomása után az adatlap alatt dobozokban jelennek meg a feltöltött képességek.
  Ha nem rendelkezik számítástechnikai ismeretekkel, kattintson az oldal tetején található Nem kívánom kitölteni ezt az adatlapot felirat előtt található kis négyzetbe.

  Kulcsszavak és készségek (8/11. lépés)
  Az oldal tetején található mezőbe az Önre leginkább jellemző tulajdonságokat mentheti el, melyek nagyban elősegítik azt, hogy a munkaadók rátaláljanak az adatlapjára! A kulcsszavak és készségek mezőben például hasonlókat adhat meg: php, rendszerelemző, könyvelő, mérlegképes, mérnök, phd.

  Az adatlap alsó részén az alábbiakra vonatkozóan adhat információkat: jogosítvány, gépjármű, internet.

  Dokumentumok feltöltése (9/11. lépés)
  Az adatlap többszöri kitöltésével és a Mentés gomb megnyomásával egyenként töltheti fel dokumentumait. Kész önéletrajzot, motivációs levelet, ajánlásokat, referenciákat adhat regisztrációjához. A hozzáadást követően az adatlap alatt dobozokban jelennek meg a feltöltött fájlok információi.
  A feltölthető maximális fájlméret 5MB/dokumentumtípus!
  Portrékép maximális fájlmérete 5MB, és DOC, RTF, PDF, JPG, GIF, PNG formátumú lehet.

  Az önéletrajz publikálásához szükséges feltétel legalább egy önéletrajz file feltöltése. Nem aktiválhatóak adatai az adatbázisban, amíg nincs feltöltött önéletrajza.

  Az önéletrajz azon a nyelven válik elérhetővé, amilyen nyelven az önéletrajz dokumentum feltöltésre került.

  A keresett pozícióval kapcsolatos elképzeléseim (10/11. lépés)
  Kérjük ezt az oldalt mindenképpen töltse ki!
  Az alábbi adatlapon megadhatja elvárásait. Az adatlap többszöri kitöltésével és a Hozzáadás a listához gomb megnyomásával egyenként mentheti el pályaútjával kapcsolatos elképzeléseit. A gomb megnyomása után az adatlap alatt dobozokban jelennek meg a feltöltött elvárások.

  Aktiválás/inaktiválás (11/11. lépés)
  Adatai feltöltését követően önéletrajzát az Aktiválás/inaktiválás oldalon aktiválhatja, melyet követően azonnal elérhetőek adatai a munkaadók számára.

  Az önéletrajz bármikor inaktiválható az adatbázisban. A félkész, befejezetlen önéletrajzok inaktív státuszban vannak addig, amíg a kötelező adatok feltöltésre nem kerülnek, és az aktiválás gomb megnyomásra nem kerül. Az inaktív önéletrajzok a munkaadók számára nem elérhetőek.

  A Profession.hu oldal jobb felső sarkában található Beállításaim linkre kattintva Személyes nyitóoldalán áttekintheti álláskereső profiljának részleteit.

  Belépési adatait, jelszavát belépést követően a Személyes beállításaiban a Belépési adatok módosítása gombra kattintva tehet meg.

  Amennyiben nem használja belépve a Profession.hu rendszerét 30 napig egy emlékeztető e-mailt küldünk az Ön címére. Abban az esetben, ha továbbra sem történik belépés 60, 120, illetve 150 nap múlva egy-egy újabb emlékeztető e-mailt kap. Adatait 180 nap után inaktiváljuk.

 • 4. JELENTKEZÉS ÁLLÁSHIRDETÉSRE

  Az Önnek megfelelő ajánlatra a hirdetésben megadott módon jelentkezhet. Általában a Jelentkezés módja dobozban a Profession.hu által generált egyedi e-mail címre küldheti pályázatát. A Profession.hu rendszere továbbítja jelentkezését a munkaadó postafiókjába.
  Elküldött ajánlatára visszaigazoló e-mailt csak abban az esetben kap, ha a munkaadó ezt a hirdetés feladásakor megjelöli.

 • 5. KÖZÖSSÉGI KAPCSOLATOK

  A szolgáltatásban Ön az alábbi 2 funkció közül választhat.
  1. Szeretné tudni, hogy az álláshirdető cégeknél dolgozik-e valamelyik ismerőse?
  Kattintson a "Dolgozik a hirdetőnél ismerős?" gombra, majd ezt követően az Ön által választott alkalmazás BELÉPÉS gombjára és az alkalmazás engedélyezését követően lépjen be az alkalmazásba. Ezek után az Ön által összeállított találati listában az állásajánlatok mellett megjelenik, ha a hirdető cégnél melyik ismerőse dolgozik.

  2. Szeretné tudni, hogy az ismerősei melyik cégeknél dolgoznak?
  Kattintson a "Cégek, ahol az ismerőseim dolgoznak" gombra, majd ezt követően az Ön által választott alkalmazás BELÉPÉS gombjára és engedélyezést követően lépjen be az alkalmazásba. Ezek után áttekintheti, hogy mely cégeknél dolgoznak az ismerősei.
  Miért jó, ha használom az alkalmazást?
  Aktív álláshirdetések esetében, mielőtt megpályázza a meghirdetett állást az ismerősei segítségével információt gyűjthet, hogy milyen a cégnél dolgozni.

  Ha kifejezetten egy konkrét cégnél szeretne dolgozni, akkor áttekintheti, hogy ismerősei között dolgozik-e ott valaki. Információt gyűjthet, ajánlást kérhet, ha nyitottá válik egy Önnek megfelelő pozíció.

  Fontos! Az Ön aktivitása privát marad, és nem jelenik meg az üzenőfalon.

 • 6. KÖZÖSSÉGI AJÁNLÁSKÉRÉS

  Önnek lehetősége van Facebook ismerőseitől ajánlást kérni feltöltött önéletrajzához. Amennyiben az ajánlást elfogadja, és csatolja önéletrajzához (aktiválja), az ajánlásokat az Önéletrajz adatbázisban kereső munkaadók el is olvashatják, ezáltal több információt kapnak Önről, ami komoly előny a többi álláskeresővel szemben.

  Mindezt megteheti 5 egyszerű lépésben:
  1. Lépjen be a Profession.hu oldalán. Ha elfelejtette jelszavát, a belépő oldalon kérhet jelszóemlékeztetőt.
  2. A belépés után a „Beállításaim” oldalon kattintson a „Kérjen ajánlást ismerőseitől!” gombra.
  3. Lépjen be a Facebookra, engedélyezze a Profession Facebook alkalmazást, és válassza ki azon az ismerőseit, akitől ajánlást kérne.
  4. Küldje ki a felkérést ismerőseinek. (A közösségi oldalon az aktivitása rejtve marad.)
  5. Aktiválja a beérkezett ajánlást, hogy az megjelenjen az önéletrajzában.

  Amennyiben ajánlást kér, az ajánlás szövegével együtt tárolásra kerül az ajánló neve, a külső tartalomszolgáltató által az ajánlóhoz rendelt azonosító (ID), valamint az ott megadott fotóhoz tartozó link, és az ajánló utolsó munkahely adata, mely adatok átadását az ajánlást adó ismerős engedélyezi a Facebook-on. Az ajánlást bármikor törölheti. Amennyiben az ajánlást adó szeretné visszavonni ajánlását, azt az Ön közreműködésével teheti meg.