Nem alkalmaznak elhízott orvost vagy nővért

2012. június 21. Forrás: MTI

Hasznos: - + Nyomtat

A kórház szerint a kövér orvos vagy ápolónő nem megfelelő példa a beteg számára, akit egészséges táplálkozásra, mozgásra igyekeznek tanítani.

Önnek ajánlott állások

Az Egyesült Államokban már régóta figyelnek arra, hogy a gyógyító személyzet lehetőleg megfeleljen az egészségügyi előírásoknak. A gyógyintézetek területén már akkor tiltották a dohányzást, amikor Európában még a vizsgálóhelyen is dohányoztak, ma már viszont cigarettázó alkalmazottat az egészségügyi intézetekben kevés helyen kaphat állást.

Az viszont korábban sehol nem fordult elő, hogy az orvos vagy a nővér csak akkor állhat munkába, ha a testtömeg indexe nem több, mint 35 egység. Valójában ez az érték már jelentősen meghaladja a normálisnak vett 20-25 egységnyi számot, de azt jelenti, hogy erősen kövér munkatárs nem csatlakozhat a kórházban dolgozókhoz.

A texasi gyógyintézet vezetése egy éve kezdte el az ilyen felvételi kritériumok alkalmazását - adta hírül az MTI. Hangsúlyozták, hogy az alkalmazottak közül senkit nem küldenek el, ha náluk dolgozva sikerült ilyen mértékben elhízni, de a munkára jelentkezőknél ezt a szabályt szigorúan betartják.

Az egészségügyben dolgozók közük sokan egyetértettek a döntéssel. "Az amerikaiak jelentős hányada nem egészséges és kövér, mert az amerikai orvostársadalom jelentős hányada ugyancsak nem egészséges és kövér" - reagált a hírre az egyik amerikai orvos.

Sok egyetértő kolléga azt is hangsúlyozta, hogy a beteg előtt ülő orvos "nemcsak gyógyító ember, hanem példa", akit a páciens csak akkor vesz komolyan, ha az egészséges táplálkozásról beszélve nem óriási pocakkal tornyosul előtte a széken.

"Minden tanulmány azt bizonyította, hogy a beteg úgy igyekszik viselkedni, ahogy azt a kezelőorvosától látja, és soha nem az számít, hogy a doktor mit mond" - olvasható egy másik bejegyzésben.

  Nem alkalmaznak elhízott orvost vagy nővért  

Mások viszont hangsúlyozták, hogy nem a doktor testsúlya dönti el a beteg gyógyulását, hanem annak tudása, és az nem a kilóktól függ.

Sokan sürgették azt is, hogy a kórházak munkatársai egészségesen táplálkozhassanak az intézeten belül is, amire jelenleg kevés helyen van lehetőség.

A napokban már beszámoltunk róla: a kövérség nemcsak az orvosoknak, hanem a jogászoknak is nehézségeket okoz az elhelyezkedés során.

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu