A pályakezdő sem üres lappal kezd

2009. augusztus 19. Forrás: Gerlei Béla - HR szakértő, vezető karrier-tanácsadó

Hasznos: - + Nyomtat

Mit írjak bele? Merül fel a kérdés a legtöbb pályakezdőben, amikor önéletrajzírásra kerül a sor. De nem ez a megfelelő kérdés. A jó önéletrajzhoz váltsunk szemléletet és fordítsuk meg a kérdést: mit keres az önéletrajzban a munkáltató?

Elsősorban, - pályakezdőről lévén szó - arra keres bizonyítékokat, hogy a jelentkező rendelkezik-e a munkakör betöltéséhez szükséges tudással (tanulmányok), illetve olyan készségekkel, esetleg tapasztalattal, ami közvetve vagy közvetlenül alkalmassá teheti az adott feladatok megoldására.

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Egy konkrét hirdetésre, egy valódi jelentkező korábbi és a karriertanácsadó segítségével készített önéletrajzát mutatjuk be. Nézzük a különbséget!

A HIRDETÉS

Az álláshirdetés

Kattintson a linkre és tekintse meg a hirdetést eredeti méretben.

MIT KELL TUDNI A PÁLYÁZÓRÓL? - AMI AZ ÖNÉLETRAJZ MÖGÖTT VAN

Kollektív élet a kollégiumban
A pályázó középiskolai tanulmányait kollégistaként, egy jó hírű gimnáziumban végezte, ahol honnan egy felsőfokú nyelvvizsgával (angol) és egy jól eladható szakmával (pénzügyi ügyintéző) került ki. Tanulmányi eredményei alapján a legjobb egyharmadba tartozott. Aktívan részt vett az osztályközösség életében: nem csak az iskolában, de azon kívül is többet tett az átlagnál. Például a nevéhez fűződik a gimnáziumi sakk-kör megszervezése is. Széles érdeklődési köre megnehezítette számára a továbbtanulás irányának a kiválasztását; végül elsőként a pszichológus szakot jelölte meg.

Minden rosszban van valami jó
A sikertelen felvételi után a helyi takarékszövetkezetben helyezkedett el ahol "mindenesként" a fiókvezető (nagybátyja) mellett ismerkedhetett meg egy pénzintézet működésével és alkalmazhatta az iskolában tanultakat. Ennek hatására érdeklődése a pénzügyi terület felé fordult, és intenzíven készült a közgazdász szakra, ahova fel is vették.

Egyetemi évek 

Az egyetemi követelményeket könnyen teljesítette, így maradt még ideje a szakkollégiumi munkára is és a sakkozást sem kellett feladnia. Másodévesként egy banknál helyezkedett el nyári munkára, ahol új területen, az eladásban sikerrel próbálhatta ki magát. Személyes kapcsolatai segítségével a harmadik év után (BSc. fokozattal rendelkezve) egy ismert építési beruházó cég elsőszámú vezetőjének asszisztensét helyettesítette két hónapig. Itt komoly felelősséggel járó feladatokat kapott - minimális ellenőrzés, és maximális igénybevétel mellett. Betekintést nyert a felsővezetői munka mindennapjaiba, fontos megbeszéléseken lehetett jelen, és jelentős kapcsolati tőkére tett szert. A kötelező tanulmányi munkánál tovább lépett: Tudományos Diákköri dolgozatot készített, amely a bankszakma egyik jelentős területét nemzetközi viszonylatban elemezte és hasonlította össze.

Kötelező szakmai gyakorlat - a "szükséges jó"
A jelölt hat teljes hónapot töltött (heti 20 óra) munkahelyi környezetben az iparág egyik meghatározó vállalatánál, amelynek eredményeként nemcsak megismerte a bank működését, de részt vett a napi munkában, elemzéseket készített, illetve részt kapott egy belső audit elvégzésében is. A következő félévben az itt szerzett tapasztalatait a szakdolgozatában foglalta össze, amihez komoly segítséget kapott a korábbi vezetőitől és munkatársaitól.

Önnek ajánlott állások

ILYEN VOLT - ILYEN LETT

A pályázó által készített önéletrajz                 A karriertanácsadó segítségével készített önéletrajz

A pályázó által készített önéletrajz          A karriertanácsadó segítségével készített

                                                                                              önéletrajz

Kattintson a képek alatt található a linkekre és tekintse meg az önéletrajzokat eredeti méretben.

A KÜLÖNBSÉG

A kiindulási önéletrajz túl vázlatos és nem fókuszált; hiányoznak a lényegi információk. Minden esetben érdemes a megcélzott pozícióhoz illeszteni az önéletrajzot. Fontos, hogy minél több ponton kapcsolódjon a meghirdetett álláshoz, mert annál valószínűbb, hogy eléri a célját: behívnak interjúra.
Az átalakítás előtt részletesen feltérképeztük a jelölt szakmai és a szakmához bárhogyan kapcsolható múltját. Az alábbiakban összefoglaljuk a leglényegesebb változtatásokat.

"Nincs igazi munkahelyi tapasztalatom"- mondja sok pályakezdő.
Ez általában nem teljesen igaz, mivel munkahelyi tapasztalatnak számít a nyári munka, a szakmai gyakorlat, vagy akár a családi vállalkozásban vagy diákszervezetben töltött idő is. Ennek megfelelően kiegészítettük a pályázó önéletrajzát az odavágó gyakorlatokkal (de, például azt, hogy az egyik nyáron ruhabolti eladó volt nem írtuk bele). A szakmai tapasztalatok megfogalmazása során ügyeltünk, hogy minél jobb betekintést adjunk az ott végzett munkába és ahol lehetett megemlítettük az elért eredményeket.

A lényeg a lényeg
A munkáltató számára fontos információkat kiemeltük, mind formailag, mind elhelyezésben: előre került a végzettség és a releváns tantárgyak felsorolása, illetve a szakdolgozat és TDK munka címe. A tapasztalatokat időben visszafelé a legfrissebbel kezdve soroltuk fel. Bár általában vagy a munkahelyet, vagy a beosztást szokták szisztematikusan kiemelni, de mi vegyesen emeltük ki: mindig a megpályázott állás szempontjából lényegesebbet.
Alulra összegyűjtöttük a kulcsszavakat, ezzel is elősegítve a vezető döntését. Referencia csak interjú után szükséges.
Az "Egyéb" alatt olyan tevékenységeket, eredményeket soroltunk fel, amelyek valamilyen szempontból reagálnak a hirdetésben írtakra (pl. elemző képesség: sakk, esettanulmányi verseny).

A forma
A személyes adatokból csak a név, telefonszám, és az e-mail cím maradt meg, és ezek is a fejlécbe kerültek. A lakcím használata inkább félrevezető a pályázó esetében, hiszen szülei címe nem a valódi lakhelye, a budapesti címe pedig valójában csak ideiglenes.
A diszkrét díszítés keretbe foglalja az önéletrajzot.
Az önéletrajz nem levél, vagy hivatalos dokumentum, hogy alá kellene írni, így az aláírás, és a dátum a címmel együtt elmaradt.


BEHÍVNÁ INTERJÚRA? - kérdeztünk 5 szakembert.

A jó önéletrajz az, amelyik interjút szerez: munkánkat HR szakemberek, vezetők megkérdezésével teszteltük.


Horváth B. Soma
Emberi erőforrás- és üzleti szolgáltatási igazgató
Sanoma Budapest Zrt.


Igen, behívnám, mert "papírforma" szerint nagyon sokat tud abból, amire szükség lehet. Ugyanakkor nem tetszik benne pár dolog, ezekre kérdeznék rá: 

- Nem vették fel elsőre, pedig hiszek a felvételi és a későbbi sikeresség korrelációjában
- A diploma témája és a TDK figyelemre méltó
- A legnagyobb félelmem a motiválhatóságával kapcsolatban merül fel: marketing bizottság, DHL verseny, sakk, NLP... túl sok minden ez, vajon meg tudna-e ragadni egy ilyen szűk területen?
- Vajon tudja-e már, hogy mivel akar később foglalkozni?


Filáj Gábor
operatív igazgató
TESK Tanácsadó Kft.


Igen, behívnám a hölgyet.
A hölgy végzettségében és nyelvtudásában megfelelő, szakiránya és szakdolgozata hasonló témában íródott bár az elmélet és a gyakorlat gyakran eltér egymástól. Mivel már az egyetemi évek alatt is dolgozott így látható, hogy ambiciózus a pályázó és tud támogató munkakörben teljesíteni. Mivel már dolgozott asszisztensi munkakörben, tudja, milyen fokú előkészítésre van szüksége egy vezetőnek abban, hogy munkáját eredményesen tudja végezni. Ami kissé kérdéses, a váltások száma és ideje, mi az oka annak, hogy a piac több szereplőjénél megfordult már (hacsak gyakorlatok idejében is) - hozzáteszem, lehet olyan indoklás, amely ezt változást nem csak magyarázza, hanem értékké is teheti az önéletrajzban.
Az önéletrajz áttekinthető, a pozíció kiírásához szükséges releváns információkat domborítja ki, mindenképp érdemes lenne a jelölttel továbblépni.


Dr. Szigeti Béla
Fiókigazgató
FHB Kereskedelmi Bank Zrt.


Igen, én a jelöltet elhívnám egy interjúra.
Ami tetszett (az első pillanatra megragadott):
1. rendezett forma, megnyerő arckép (tipikus elemző kinézet);
2. rövid, tömör, a lényegre törő és releváns információk; (mint banki döntéshozó, pont ezt várnám el)
3. a jelölt képzettsége kifogástalan;
4. szakmai karriere megtervezettnek tűnik (kis takarékszövetkezet asszisztensétől a Kicsi bank üzletkötőjén át a Nagy Bankig)
5. racionális és kreatív gondolkodásra utaló tények tűntek fel (marketing, NLP, sakk);
6. motiváltnak tűnik a jelölt (... második helyezés, ... második legjobb).

Alaposabban elemezve az önéletrajzot, ami tetszett:
- témába vágó szakdolgozat, TDK dolgozat, nagyon jó a jelölt képzettsége (nyelvtudás, végzettség)
- kezdő létére viszonylag sok tapasztalatot szerzett a pályázó (kifejezetten motiváltnak tűnik)

Ami elgondolkodtatott:
- profi a csomagolás, az kétségtelen, de az interjún azért rákérdeznék, hogy ha tényleg komolyan sakkozik (profi sport), miért akar egy junior elemző állást?
- motiváltnak tűnik a pályázó, de ha hosszabb időt kell juniorként dolgoztatnom, akkor nem kizárt, hogy ugródeszka lesz az állás?
Ezekre a kérdőjelekre azonban inkább az interjún kérdeznék rá, mert nem kizárt, hogy aranyat találtam!


Kiszely Gabriella
HR Manager
Crytek Hungary Kft. 


- A pályázatát beküldő jelölt frissdiplomás, aki rendelkezik munka/szakmai tapasztalattal. Az önéletrajzát jól felépítettnek találtam. Ugyan egy kicsit zsúfoltnak tűnhet első látásra, de a kiemeléssel, nagybetűk használatával könnyen áttekinthető.
- Az önéletrajz jól strukturált, átlátható, a legfontosabb információkat (nevet és elérhetőségeket) tartalmazza a fejléc. A jobb oldalon elhelyezett fénykép elegáns, kellemes benyomást kelt. 
- Praktikusnak találtam, hogy az önéletrajz végén összegyűjtötte a főbb kulcsszavakat, ami a szűrést végző szakember munkáját is segíti. 
- A szakmai tapasztalatoknál hol a pozíció, hol pedig a munkahely szerepel elsőként, ami talán jobb lehetett volna konzisztensen. 
- Amiről röviden/említésszerűen lehetett volna még írni a hobbik és referenciák. 
- Összességében egy jól felépített önéletrajzot kaptam, amiből látszik, hogy az adott pályázatra íródott. Az elvárásokban feltüntetetteknek a jelölt megfelel és a feladatok nagy részében van már gyakorlata, amire a tanulmányai alatt végzett szakmai gyakorlatok alatt tett szert.
Így behívnám egy személyes találkozóra.


Auth Szilvia
Senior Consultant
PIVOT Human Capital - Budapest
Executive Search & Management Consultancy

Mindenképpen felvenném a kapcsolatot a hölggyel.
Mivel junior a hirdetett pozíció, belefér hogy viszonylag kevés még a szakmai tapasztalata. Tulajdonképpen ideális a helyzet, hisz' pályakezdőnek számító jelentkező releváns gyakorlattal.
Kultúrált, jól összeállított a CV, és a hölgy az angol mellett német nyelvtudással is rendelkezik.
A szakdolgozatát is ebből a témából írta, úgyhogy CV alapján ideálisnak tűnik számomra a pozícióra.

 

Kapcsolódó írások:

Önéletrajz: szabályos szabálytalanság - Mi az önéletrajz szerepe az álláskeresésben?

Az önéletrajz készítés 13 mesterfogása

Önéletrajzírás a gyakorlatban: egy valódi példa

Legyünk képben! - Milyen fotót csatoljunk az önéletrajzhoz?

Gyakori hibák az önéletrajzban

- Profession.hu

További cikkek az önéletrajzírással kapcsolatban
További cikkek az önéletrajzírással kapcsolatban
www.facebook.com/Profession.hu

Keressen a cikkek között

A cikkekben való kereséshez írja be a kulcsszót, és nyomja meg az OK gombot.

Kapcsolódó témák

-

Önéletrajz előtte és utána – A pályakezdő fejlesztő

2017. október 02.
Rengeteget hallunk arról, hogy mennyire keresettek a fejlesztők, egy rosszul összeállított önéletrajzzal azonban a legragyogóbb lehetőségeket is el lehet rontani – menjünk biztosra, legyünk profik a CV elkészítésekor is! Bővebben

-

Hogyan poroljuk le önéletrajzunkat hosszú kihagyás után?

2017. szeptember 27.
Friss álláskeresőként az egyik legnagyobb kihívás az önéletrajz frissítése. Mutatjuk, hogyan poroljuk le az önéletrajzot, ha már régóta nem nyúltunk hozzá! Bővebben