2019. 09. 19.

Expect the

Online Marketing a recruitmentben

Helyszín: Story Budapest (új nevén Hétkert)

1075 Budapest, Kazinczy u. 21.

A munkaerőpiac végérvényesen átalakult, és nem hagyta érintetlenül a HR szakmát sem: még szinte csak ízlelgetjük a toborzás és kiválasztás új jelentését, miközben sürget az idő, és a recruitment fogalmát is újra kell értelmeznünk.

A dobozon kívül kell gondolkodnunk! De hol is?

Egy recruiternek ma már nem elég tisztában lennie a kereslet-kínálat aktualitásaival, egyszerre kell pszichológusnak, nyomozónak, pedagógusnak, értékesítőnek és IT szakembernek lennie. Vagy másképp fogalmazva: az álláshirdetés és az adatbázis-keresés mellett proaktivitásra és kreativitásra is szükség van, mi több, komplex csomagokkal kell dolgozni ahhoz, hogy a passzív jelölteket is képesek legyünk elérni és bevonzani.

A betöltetlen pozíciókról meg kell tanulnunk ugyanúgy gondolkodni, mint a cég core termékeiről, eladásukhoz pedig tudatos marketing startégiát kell alkalmaznunk, ahogy az alap termékek esetén is. Ahol tehát a recruitment elér a határaihoz, ott kezdődik az online marketingé, azé a tudásé, ami nélkül ma már nincs sikeres toborzás. Az első válaszok már megszületőben vannak, egyesek marketing szakembereket képeznek recruiternek, mások a fordított irányban hisznek, és akadnak olyanok is, akik ügynökségek segítségét kérik.

Mi lesz a jó megoldás? Mit kell tudnunk még a jelöltekről a szakmai hátterükön túl? Milyen eszközök, szereplők, és gyakorlatok vannak a piacon? Mire kell felkészülnünk?

2019.09.19-én egy formabontó HR konferencián hozzuk a válaszokat!

Program

13:30 Regisztráció

14:00 Köszöntő

Műsorvezető: Litkai Gergely – Főszerkesztő, író és forgatókönyvíró, a magyar stand-up comedy egyik megteremtője és sikeres előadója.

14:10 A megkerülhetetlen: Session, unique visitor,

konverzió és még sokan mások

– amit az online marketingről meg kell tanulni

Rényi Balázs – Content & Social Media vezető; Isobar Budapest

A jelölteket ott kell keresnünk, ahol vannak: az online térben. Ahhoz, hogy ezen a rendkívül zajos, információkkal túrterhelt platformon megragadhassuk a figyelmüket, nem csupán ismernünk kell az online piacot, de egy lépéssel előtte is kell járnunk. Az elmúlt években tapasztalt robbanásszerű digitális fejlődés ezt meg is követeli – vallja Renyi Balázs hazánk egyik legnagyobb online marketing ügynökségének marketing szakembere, aki a témával annak megjelenése óta foglalkozik.

Mi zajlik napjainkban az online piacon?

Mit jelent a valóságban a sokat emlegetett digitális eszközök térhódítása, avagy okostelefonpenetráció és egyéb tanulságok?

Hogyan interneteznek ma a felhasználók és miről árulkodnak tipikus user journey-k?

Miben rejlik az online kampányok ereje? Hogyan épülnek fel, és miként mérhetőek?

Mit takar a session/visit , unique visitor, impression, CTR, konverzió, CPC, CPA, bounce rate?

Balázs az online marketing alapjainak kulisszái mögött kalauzol el bennünket, és segít tisztázni azokat az alapfogalmakat, amelyek nélkül ma nem létezhet eredményes online kampány és sikeres toborzás sem.

14:35 Ahogy a világ legnagyobb toborzási

szolgáltatója csinálja –

Tabuk nélkül a működő digitális megoldásokról

(angol nyelven)

Christine Navez , Online marketing vezető; StepStone Group

A Stepstone hitvallása szerint a sikeres recruitment nem csupán a legképzettebb jelöltek felkutatását, hanem a tökéletes munkavállaló kiválasztását jelenti – és ezért mindent meg is tesznek. 24 országban több mint 3000 szakember dolgozik azért, hogy a legkülönfélébb ügyféligényeket is kiszolgálja, a digitális tér folyamatosan változó keretei között.

Beszéljenek a számok!

Melyek a Stepstone portfólió meghatározó elemei?

Milyen infrastruktúra képes kiszolgálni a teljes recruitment folyamatot? Termékek és szolgáltatások a valódi eredmények szolgálatában.

Piacok és különbségek: miértek az egy hirdetésre eső jelentkezésszámok országonként eltérő értékei mögött

Lehetőségek és izgalmas megoldások: ami meghódítja a digitális teret

15:10 Ahogy mi látjuk:

a vezető magyar toborzási szolgáltató

online recruitment gyakorlata és eredményei

Varga Balázs, Marketing vezető, Profession.hu

Magyarország piacvezető állásportáljaként és toborzási szolgáltatójaként a Profession.hu különböző platformjain évente 1,5 millió álláskeresőt ér el. Mindezen túl évi 15.000 cég, több mint 800.000 regisztrált álláskereső és 150.000 álláshirdetés biztosítja a piaci folyamatok naprakész követését és alapos megértését. A feltárt, és az eredményes online recruitmenthez nélkülözhetetlen összefüggésekbe vezet be Balázs előadása.

Eredmények és ami mögöttük van: Melyek az ügyfélelégedettség legfőbb mutatószámai? Mit jelent ma a leglátogatottabb állásportálnak lenni? Mit mutat az oldalon eltöltött idő? Mi számít minőségi látogatásnak?

Csatornák az eredmények szolgálatában: hol és hogyan érjük el a potenciális jelölteket?

A médiamix legújabb dimenziói

Válaszok egy nagy kérdésre: viselkedés alapú marketing vs. demográfiai célzás
A mobiltelefonok növekvő térhódítása: új kihívások és lehetséges megoldások
Az adatokban rejlő erő: hogyan mérjük vissza az eredményeket?

Pozícionálás a piacon a mystery shopping kutatás 2019-es számai szerint

15:50-16:30 Kávészünet

16:30 Ahol az élet zajlik:

hol tart ma a social média és milyen

új perspektívákat nyit a recruitmenben?

Szigeti Nikoletta, Profession Services Üzletágvezető; Profession.hu
Andavölgyi Vivien, Social Media Team Coordinator; Profession.hu – Profession Services

 

Amikor toborzásról beszélünk, egészen más eszközökre és csatornákra gondolnunk, mint akár csak néhány évvel ezelőtt.

Elmosódó határok: ahol az online marketing és a recruitment tapasztalat találkozik.

Ma a közösségi felületek megkerülhetetlenek a recruitmentben, tudatos használatukkal ugyanis jelentősen megnövelhetjük az álláshirdetések elérését, ráadásul nemcsak az aktív, de a passzív jelölteket is megszólíthatjuk, és – megfelelő vizualitást és szövegezést használva – jelentkezésre bírhatjuk.

Mit kell tudnunk a social média felületek aktuális működéséről?

Melyek a hazai trendek és hatásuk a toborzásra?

Hogyan lehet kreatívan, sikeresen megszólítani a jelöltet ott, ahol a szabadidejüket töltik?

17:05 A HR-nek szabott marketING –

“Ha nem vagy online nem is rekrutálsz”

Kalmár Tamás, Recruitment team leader; Thyssenkrupp

Hogyan használják a marketing eszközöket a recruitment folyamatban egy autóipari fejlesztő cégnél

17:30 Recruitment ♥ Marketing = Recruitment marketing

Gonda Dávid, Digital & recruitment marketing lead &
Gugán Éva, Recruitment lead; Accenture

Azaz, hogyan tudja támogatni a marketing a recruitment folyamatait.
Eljött a B2C (Business to Candidate) marketing korszaka, mikor már a megszokott hagyományos tömeg kommunikációt felváltja a jelöltek felé irányuló, integrált marketing kommunikáció.

Hogyan használjunk marketing – kifejezetten a digitális marketing – eszközöket a recruitment folyamataiban az IT és mérnök területen? Hogyan célozzuk/szólítsuk meg és kötelezzük el a passzív álláskeresőket?

Hogyan néz ki gyakorlatban a „candidate experience journey” és melyek azok a csatornák, amelyeken érdemes megszólítani a célközönségüket?

17:55 Legyen a jelölt az első!

18:10-től Street food garden

Előadók

Rényi Balázs

Content & Social Media vezető; Isobar Budapest

Rényi Balázs marketing szakon végzett a Pécsi Tudományegyetemen 2005-ben. Csaknem négy, a Sport TV sales osztályán töltött év után, a social media boom hajnalán a Universiteit van Amsterdam master képzésén mélyült el a közösségi média üzleti lehetőségeiben. 2010-ben a budapesti LOWE GGK hívására hazatért és az ügynökség közösségi média stratéga szerepét töltötte be. 2011-ben a HPS-hez igazolt, ahol stratégaként az általa felépített social média csapatot vezette csaknem öt éven keresztül. 2016. január 1-től az Isobar Budapest Head of Social pozícióját tölti be és 2017 júniusa óta egyben a Dentsu Aegis Network content csapatát is vezeti immáron iProspect színekben.

linkedin

Christine Navez

Online marketing vezető; StepStone Group

Christien Navez a világ legnagyobb toborzási szolgáltatójától, a StepStone Grouptól érkezik rendezvényünkre. Christina egy online marketing ügynökségnél kezdte a karrierjét, és immár 10 éve gyűjti tapasztalatait az online marketingen, mely idő alatt nem volt olyan csatorna amit nem érinett volna, legyen az social média, programmatic, vagy ppc. Jelenleg egy olyan nemzetközi digitális marketing csapatot vezet, amely kifejezetten a vállalatcsoport digitális performancia marketingjére specializálódott számos országot lefedve.
Christine több mint hét éve vállal részt a vállalat digitális marketingstratégiájában, ezalatt kollégáival megannyi StepStone ügyfél digitális lábnyomát alakította ki és fejlesztette tovább.
Jelenleg Brüsszelben él és fél éves kislánya büszke anyukája.

linkedin

Varga Balázs

Marketing vezető, profession.hu

Balázs közgazdász végzettségű, több mint egy évtizedes tapasztalata van marketing kommunikációs területen. Szakmai pályája során több nemzetközi reklámügynökségnél (Ogilvy, McCann), dolgozott multinacinális márkákon, majd vállalati oldalon digitális területen, regionális pozícióban folytatta (Randstad, Air-France KLM) karrierjét. Dolgozott Hollandiában már érett technológia startupban (Nimbuzz), majd később 2 magyar mobilalkalmazás (Budapest Urban Guide, SmartShopper) indítása is saját startup cégéhez köthető. 4 éve a Profession.hu marketing vezetője.

linkedin

Szigeti Nikoletta

Profession Services Üzletágvezető; Profession.hu

Nikoletta több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezi HR és recruitment területen. Személyzeti tanácsadói oldalon, a svájci tulajdonú Adecconál ismerte meg a recruitmentet, majd emellett az outplacment, tréningek, belső kommunikáció és a munkajog világában is elmélyedt olyan vállaltoknál, mint a McDonald’s vagy a Genral Electric. 4 éve a Profession Services vezetője. 6 évvel ezelőtt kezdett a social media toborzással komolyabban foglalkozni, amely szakértelmét nagy sikerrel alkalmazza üzletágával.

linkedin

Kalmár Tamás

Recruitment Team Leader

2007-ben lépett be a HR világába, azóta különböző pozíciókban és területeken gyűjti tapasztalatait. Közel három éve a Thyssenkruppot erősíti Recruitment Team Leaderként, legfőbb feladata a budapesti lokációhoz kapcsolódó recruitment folyamatok koordinációja. Bevallása szerint megannyi HR-es szerepköre közül a recruitmentet érzi leginkább testhezállónak, a gyorsan változó piaccal és az ebből fakadó kihívásokkal együtt, és az a tény, hogy minderre az autóipar berkein belül kell reagálnia, extra hab a tortán.

linkedin

Andavölgyi Vivien

Social Media Csapatvezető; Profession.hu

Vivien jogász-közgazdász végzettségű, 4 éve dolgozik toborzás-kiválasztás területen. Pályáját egy klasszikus személyzeti tanácsadó cégnél kezdte, itt ismerkedett meg a recruitment szakmával, majd 3 évvel ezelőtt igazolt át a profession.hu csapatához. Kezdetben tanácsadóként tevékenykedett, majd ezt a tudását social media ismeretekkel egészítette ki. Szaktudását vegyítve pályáját social media recruiterként folytatta a cégnél.
Jelenleg a Profession Services social media csapatát vezeti és újabb innovatív toborzási eszközök fejlesztésén dolgozik.

linkedin

Gonda Dávid

Accenture - Digital & Recruitment Marketing terület vezető

Dávid közgazdász végzettségű, több mint öt éves tapasztalata van kifejezetten digitális és toborzás marketing területén. Pályafutását a globális vezető HR szolgáltató vállalatánál a Randstad-nál kezdte toborzóként, majd átpártolt a marketing területére segítve a toborzási folyamatokat. Két éve az Accenture Digital & Recruitment marketing terület vezetője. Fő tevékenysége a B2C (andidate) online és offline csatornák integrált marketing kommunikációja. A vállalat hazai életében elsőként vezette be a digitális marketinget a toborzási folyamatokba.

linkedin

‘19 galéria

‘18 galéria

‘17 galéria

Videók