Már letölthető a Profession Services Gyártó-termelői Salary Benchmark kiadványa

Olvasási idő: 2 Perc
Bérezés
2024.04.17.

Töltse le
HR Körkép 2023 kiadványunkat!

Érdekel
Már letölthető a Profession Services Gyártó-termelői Salary Benchmark kiadványa

A Profession Services iparági kiadványsorozatának soron következő részében a gyártó-termelői szektor munkáltatói és a munkavállalói is pontos képet kaphatnak a terület jelenlegi helyzetéről, trendjeiről, bérezéséről, valamint a munkaerőpiac aktuális állásáról.

Miért fontos, hogy megismerjük a szektor trendjeit, béreit?

Az elmúlt félévben több területen is azt tapasztalhattuk, hogy az adott iparág egy agresszív növekedés után megállt, nincs akkora bővülés, sokkal inkább a megtartásra helyeződött át a fókusz. A jelenlegi piaci helyzetet tekintve stagnál a mérnöki szektor is. Ettől függetlenül azonban továbbra is keresettek a szakemberek, és közel sem mondhatjuk azt, hogy nem találnának lehetőséget a munkavállalók.

Az álláskeresők elvárásai azonban jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt években, pénzügyi tudatosságuk pedig szintén erősödött és sokkal pontosabban fel tudják mérni a tapasztalatukkal, szaktudásukkal elérhető bérsávokat, emiatt fontos, hogy munkaadóként is értsük a bértranszparencia előnyeit, valamint ismerjük az aktuális juttatásokat.

Milyen pozíciókról kaphatunk információt?

A több mint 60 munkakört tartalmazó felsorolásban a pályakezdőtől egészen a felsővezetői pozíciókhoz kapcsolódó, átlagos bruttó béreket ismerhetjük meg.

A készségek és képességek kapcsán egyértelműen felértékelődött a nyelvtudás ismerete, így a legalább két idegen nyelvet beszélő mérnököknek, valamint a mesterséges intelligenciát, illetve a robotizációt behatóbban ismerő szakembereknek van a legtöbb mozgásterük a bérek és a munkalehetőségek tekintetében.

A Profession Services toborzással foglalkozó szakemberei technológiai és non-technológiai területekre specializálódva már több mint 12 éve támogatják a hozzájuk forduló munkáltatókat. A gyártó-termelői szektor szereplőit fizikai munkavállalók keresésében online marketing szolgáltatásokkal, szellemi munkavállalók esetén pedig fejvadászokkal segítik.

Ha szeretnénk megismerni a szektor trendjeit, toborzási kihívásait, béreit, valamint a Profession Services szolgáltatásait, a lenti gombra kattintva letölthetjük a kiadványt.

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le
HR Körkép 2023 kiadványunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X