Már elérhető a Profession.hu legfrissebb álláspiaci kiadványa

Olvasási idő: 2 Perc
Munkaerőpiac
2023.06.09.

Töltse le
Negyedéves Munkaerőpiaci riportunkat!

Érdekel
Már elérhető a Profession.hu legfrissebb álláspiaci kiadványa

A Profession.hu közzétette a 2023 elejére vonatkozó legfontosabb hazai munkaerőpiaci mutatókat, így többek között elérhetővé vált a munkáltatók és a munkavállalók által legkeresettebb pozíciók listája, de abba is betekintést nyerhetünk, hogy milyen hatással van a bérsáv megadása a jelentkezőszámra.

Milyen információkkal gazdagodhatunk?

2023 első negyedévében megnőtt a munkavállalói jelentkezések száma az előző év azonos időszakához képest, miközben a vállalatok 18 százalékkal kevesebb állást hirdettek meg. Amellett, hogy megismerhetjük ezen mutatók változásait az elmúlt évekből, a legkeresettebb munkaköröket és kategóriákat, azt is megtudhatjuk, milyen állásokat kerestek a legtöbben a munkavállalók közül. A munkaerőpiaci helyzetjelentés és trendek után a kiadvány arra is kitér, mely ágazatokban és pozíciókban van a legnagyobb jelentősége a bérek közzétételének.

Miért töltsük le a kiadványt?

Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója szerint: „Az elmúlt időszakban a munkaerőhiány jellemezte a piacot – a megfelelő jelöltek megtalálása és felvétele nagy kihívás elé állította a cégeket. Az idei év elejére kialakult helyzet azonban kedvező lehet a munkaadók számára, hiszen egyes területeken megfordulni látszik a kereslet és a kínálat: most érdemes ismét megkeresni azokat a szakembereket, akiket eddig nem tudtak elérni.”

A Profession.hu több mint havi 2 millió látogatójának és közel húszezer hirdetőjének köszönhetően a legfrissebb munkaerőpiaci adatok alapján nyújt információt és segítséget HR-eseknek, vezetőknek és álláskeresőknek egyaránt. Ennek köszönhetően első kézből, hiteles forrásból tájékozódhatunk és finomhangolhatjuk az hirdetéseinket, toborzási folyamatainkat.

Ha kíváncsiak vagyunk, hogy alakult az álláspiac 2023 elején és szeretnénk biztos kapaszkodókat a következő negyedév tervezéséhez, kattintsunk a lenti linkre!

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le
Negyedéves Munkaerőpiaci riportunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X