Idén ősszel felrázta a munkaerőpiacot a Profession.hu

Olvasási idő: 4 Perc
Munkaerőpiac
2022.11.29.

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Érdekel
Idén ősszel felrázta a munkaerőpiacot a Profession.hu

Az egész országot lefedő kommunikációs kampányokkal fordult rá a Profession.hu az idei őszre: rádiós és köztéri hirdetésekkel szólította meg a passzív álláskeresőket, és Litkai Gergely segítségével növelte az állásportál adatbázisában elérhető munkavállalók számát. A pozitív hatás a harmadik negyedév eredményei alapján nem maradt el: jelentősen nőtt a hirdetésekre leadott jelentkezések száma.

Legyen szó busás nyereményeket ígérő játékról, a fizetések transzparenciájáról, vagy álláskeresői szuperképességeket kínáló, forradalmian új szolgáltatásokról, Magyarország piacvezető állásportálja, a Profession.hu 2022 őszén is azon dolgozott, hogy összekösse az álláshirdetőket a lehető legtöbb álláskeresővel, méghozzá hatékony, digitális eszközök segítségével.

A digitalizáció fontosságát mutatja, hogy az őszi szezon első jelenléti állásbörzéjén, a Jobverse-en a főszponzorként jelen lévő Profession.hu a virtuális valóság eszközeit felvonultató standdal jelent meg, és a Metaverzum világát mutatta be a látogatóknak. Az érdeklődők különböző helyszíneket megidézve tapasztalhattak meg és élhettek át egy virtuális, de mégis valóságos megbeszélést. A Profession.hu idén nyáron vezette be az ilyen virtuális valóság (VR) eszközökkel lebonyolított megbeszélések lehetőségét munkatársai számára.

Újabb fordulóhoz érkezett az állásportál munkavállalói adatbázisát bővítő kampánysorozat is. Az újonnan regisztráló, illetve regisztrációs adataikat frissítő, elektronikus hírlevélre feliratkozó, és önéletrajzukat elérhetővé tevő álláskeresők értékes nyereményekhez juthatnak. Idén ősszel Litkai Gergely invitálta „totál menő” ötleteivel az álláskeresőket a Sikerkatapult kipróbálására.

Sikerkatapult

Október közepén pedig minden korábbinál ambiciózusabb kampányba kezdett az állásportál: valós álláshirdetésekből származó, szokatlanul magas fizetési ajánlattal járó pozíciókkal plakátolták ki az országot, és rádiócsatornák reklámblokkjaiban is belefuthattunk azokba a megdöbbentő bér adatokba, hogy egy szakács, egy könyvelő vagy egy gépjárműszerelő mennyit kereshet. A megszokott erős online eszközök mellett a most bevont hagyományos hirdetési csatornák segítségével a Profession.hu a nehezebben elérhető, passzív álláskeresők fantáziáját mozgatta meg. A kampány emellett népszerűsítette a fizetések transzparenciáját, amely hosszútávon a teljes munkaerőpiacot hatékonyabbá teheti.

A meghirdetett kampányban részt vevők ráadásul díjmentesen próbálhatták ki a Profession új Prémium Profil szolgáltatásait is, amivel „álláskeresési szuperképességekhez”, azaz extra funkciókhoz férnek hozzá, melyek megkönnyítik az álláskeresést.

Az intenzív kampányoknak látható és mérhető eredménye van: 2022 harmadik negyedévében összesen 25 százalékkal nőtt a hirdetésekre leadott jelentkezések száma a tavalyi év azonos időszakához képest, miközben 1 százalékkal több betöltésre váró állás került ki a Profession.hu felületére.

Varga Balázs

Varga Balázs

a Profession.hu marketingvezetője

2022 tavaszán azt tapasztaltuk, hogy csökkent az aktív munkakeresők száma a magyar álláspiacon. Piacvezetőként és felelős iparági szereplőként tudtuk, hogy lépnünk kell. Elsőként a munkaadók oldaláról közelítettünk és bizonyos online feladott hirdetéstípusoknál kötelezővé tettük a bérsávok megadását. Őszre pedig egy olyan eszközt kerestünk, ami a passzív álláskeresőket is felrázza és a bérigényelemzésünk pedig értékes információkkal is ellátja majd őket. Elkötelezzek vagyunk a bértranszparencia kérdése mellett, így mind a későbbre tervezett aktivitásokkal, mind az álláskeresők részére nyújtott szolgáltatásokkal folytatjuk ezt az irányt.


* 18-59 év közötti 1000 fős minta válaszai alapján 2022. 2. negyedévében mért adat szerint Magyarországon a Profession.hu a piacvezető állásportál.
Similarweb oldal látogatottsági adatok alapján a Profession.hu a leglátogatottabb tematikus állásportál Magyarországon 2022. 2. negyedévében mért adat szerint.
16-59 év közötti 500 fős minta válaszai alapján a Profession.hu a legismertebb állásportál Magyarországon az elmúlt 2 évben álláskeresők körében 2022. 2. negyedévében mért adat szerint.

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X