HR technológia – kinek, mire jó és mennyibe kerül?

Olvasási idő: 5 Perc

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Érdekel
HR technológia – kinek, mire jó és mennyibe kerül?

Állandó kihívásokkal szembesül a HR-szakma: szűkös források, visszaszorított szerepkörök és nagy elvárások nyomasztják a szakembereket. Hogyan tudunk mégis hatékonyan és jól toborozni? A HR technológia, a digitalizált folyamatok választ adhatnak a kérdésre.

Ezt a témát járta körbe a HR Feed Social Thursday legutóbbi eseményén 4 irányból:

– Sanda Rita a profession.hu toborzás, kiválasztás, munkaerőközvetítés üzletágának vezetője
– Moldován Csaba, a profession.hu LAB részlegének vezetője
– Vendler Balázs a Games for Business tulajdonos-ügyvezetője
– és Balogh Péter angyalbefektető

arról beszélgettek, hogyan lehet és miért szükséges változást behozni a jelenlegi toborzási technológiai gyakorlatba.

Kiderült, hogy gyakori probléma a területen a támogatás hiánya: “Egy ügyvezetőnek a legnagyobb problémája a HR területtel van. (…) Kevés az a cég, ahol a cégvezető levonta, hogy a HR-t akkor segíteni kellene pénz, paripa, fegyverek témában is.” – említette Balogh Péter. “Újszerűnek hangzik, hogy adatvezető HR-ről beszéljünk. (…) Pedig a HR akkor tud igazán értékessé válni, ha kiszámítható az értéke.”

Nem mindig naprakész a HR, és nehéz a választás az elérhető eszközök között – a beszélgetők abban egyhangúlag egyetértettek, hogy a bukástól való félelem nagy visszatartó erőt jelent, ám a megtérülés lehet a kulcsa a döntésnek: “A felsővezetők szeretik akár prediktíven is látni, hogy mit hozhat egy ilyen változás.” – mondja Sanda Rita, aki szerint ezek az előrejelzések nagyban segítik az ilyen típusú befektetések megvalósulását is.

Jó, de akkor pontosan hol és hogyan jönnek a képbe a digitális megoldások? Hogyan tudunk magas minőségű jelölteket szállítani a lehető leggyorsabban és persze minél kevesebb költséggel? Szabad kísérleteznünk, ha az ismert eszközökkel már nem megoldhatóak a napi elvárások és problémák? Videós összefoglalónkból minden kiderül:

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X