Elindult a Profession Backstage podcast, hallgassa meg az első adást!

Olvasási idő: 2 Perc
Munkaerőpiac
2022.10.20.

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Érdekel
Elindult a Profession Backstage podcast, hallgassa meg az első adást!

Magyarország piacvezető állásportálja új kommunikációs csatornát indít: már elérhető a Profession Backstage podcast! Az első adásban az infláció hatásairól beszélgetünk közgazdász vendégünkkel és a HR szakma vezető képviselőivel.

A Profession Backstage debütáló epizódjának első felében Bod Péter Ákos közgazdász, volt ipari és kereskedelmi miniszter és egykori MNB elnök segítségével vettük górcső alá a jelenlegi gazdasági helyzet egyik legnagyobb bizonytalansági tényezőjét, az inflációt. „A 90-es évek elején, amikor a Nemzeti Bankhoz kerültem, 35 százalék volt az inflációs ráta. És aztán lement 17 százalékra, körülbelül annyira, mint most.” – indította a beszélgetést Bod Péter Ákos, rávilágítva arra, hogy a jelenlegi helyzet tehát nem szokatlan, de minden inflációs környezetnek más a természete és az okai. A közgazdász az infláció munkaerőpiaci hatásaira, a gazdasági összefüggésekre, valamint a különböző iparágak érintettségére is magyarázatot adott az interjú során, kiemelve azt, hogy a jövőben egyszerre jelentkezhet munkaerőtöbblet és hiány is, csak éppen eltérő szektorokban.

A podcast további részében Migléczi Krisztina, a Duna House HR Business Partnere, Menyhért Ildikó, az Erste Bank HR vezetője és Reszkető Péter, a Cargo Partner regionális HR vezetője is beszélt arról, milyen változtatásokat eszközölnek a közeljövőben, milyen reakciókat várnak a munkavállalóktól és hogyan próbálják a bizonytalan helyzetben is az új lehetőségeket keresni.

Ha még többet szeretnénk megtudni az inflációról és ennek gazdasági hatásairól, és kíváncsiak vagyunk arra, miként alakítják át a megszólalók saját HR stratégiájukat, hogyan támogatják dolgozóikat a gyakran kiszámíthatatlan jelenünkben, hallgassuk meg a Profession Backstage podcast első adását, ami elérhető a https://www.professionbackstage.hu/ címen.

Profession Backstage podcast

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X