Debrecenben tartott HR konferenciát a Profession.hu

Olvasási idő: 3 Perc
Munkaerő megtartás
2023.06.06.

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Érdekel
Debrecenben tartott HR konferenciát a Profession.hu

Május végén Debrecenben gyűltek össze a régió szakemberei, hogy a HR-esek jelenlegi kihívásairól, a megtartásról és a tehetségek toborzásáról, bevonzásáról beszéljenek a Profession.hu eseményén.

Az előadássorozatot Polyák Gabriella, a Profession.hu területi értékesítési vezetője nyitotta meg, aki arról beszélt, hogyan változott a toborzás az elmúlt időszakban és milyen piaci események formálják ma is a HR-esek döntéseit. 2022 második felében a hirdetésszámok csökkenő tendenciát mutattak, amit a gazdasági helyzet okozta bizonytalanságnak tudhatunk be, 2023 elején azonban ismét lendületet vett a toborzás. Kiemelte, hogy a Profession.hu idei munkáltatói felméréséből kiderült, hogy a cégek kétharmada szerint az ország keleti régiójában a beruházások és területfejlesztések miatt növekedni fog a foglalkoztatottság.

Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója a megtartás céljának meghatározásáról beszélt.

Simon-Göröcs Lili

Simon-Göröcs Lili

a Profession.hu HR igazgatója

A kérdés, hogy mi a célunk: az, hogy ne menjenek el a munkavállalók vagy az, hogy a dolgozóink a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, és motiváltak, lelkesek maradjanak. Tehát az elégedetlenséget, az elvándorlást akarjuk megszüntetni vagy az elégedettséget növelni. Előbbi esetében nagy hangsúlyt kell fektetnünk a fizetések rendezésére, a munkafeltételek, a munkakörnyezet javítására és a személyes kapcsolatokra, míg ha utóbbit tűztük a zászlónkra, akkor az előrelépés, a fejlődés, a nagyobb felelősségvállalás támogatását kell előtérbe helyeznünk.


A résztvevők a munkáltatói márkaépítés fontosságáról és a hozzá kapcsolódó hirdetési és megjelenési lehetőségről is tanulhattak Bakondi Évától, a Profession Services social media szakértőjétől. Elmondta, hogy míg a hagyományos toborzás megragad a jelentkezés-kiválasztás-felvétel folyamatánál, az employer branding tölcsér elvei alapján jóval korábban kell elkezdeni a potenciális jelöltek érdeklődésének felkeltését. Éppen ezért fontos, hogy növeljük a márkaismertséget, tudjuk kiket szeretnénk megszólítani és milyen figyelemfelkeltő tartalmat közvetítünk feléjük. Ma már fontos az is, hogy pozitív jelöltélményt nyújtsunk és akár új, innovatív toborzási formákat is bevessünk, hiszen az erős versenyből így fogunk csak kitűnni.

Tarcsay Bálint, az állásportál regionális értékesítési csoportvezetője a bértranszparencia jelentőségét és előnyeit hangsúlyozta ki. Kiemelte, hogy ma tízből nyolc embernek a bér a legfontosabb információ egy álláshirdetésben, mégis kevesen használják. Az ország keleti régiójában már látszik a növekvő tendencia, de még így is átlagosan csak a hirdetések 41 százaléka tartalmaz fizetésre vonatkozó információt.

A konferenciát kerekasztal-beszélgetés zárta, ahol Várkonyi-Csulák Nóra, a TRANS-SPED KFT. recruitere, Hegedűs István. a HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. HR vezetője és Szigeti Nikoletta, a Profession Services toborzási és online marketing vezetője osztotta meg tapasztalatait a jelöltek megszerzésével és a munkavállalók megtartásával kapcsolatban.

A munkaerőpiac jelenlegi helyzetéről és a toborzás kihívásairól Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója adott interjút a Debreceni Televíziónak. Az erről készült felvétel már megtekinthető alább:

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X