A bérek transzparenciáját segítő szolgáltatásokkal indít kampányt a Profession.hu

Olvasási idő: 3 Perc
Bérezés
2022.10.17.

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Érdekel
A bérek transzparenciáját segítő szolgáltatásokkal indít kampányt a Profession.hu

„Egy klímaszerelő nettó 600.000 Ft-ot is kereshet” – ezzel és több szokatlanul magas fizetéssel járó pozíció kiemelésével kezdett kampányba a Profession.hu. Az állásportál a megszokott erős online eszközök mellett ezúttal közterületi, nyomtatott és rádiós eszközökkel új, nehezebben elérhető célcsoportokat is megszólít.

Az október 17-én induló kampány kettős célt szolgál: az intenzív jelenléttel és a várhatóan a közbeszédet befolyásoló tartalommal az eddig passzív álláskeresőket is megmozgatja - olyan információkat adva nekik, amelyekkel korábban nem rendelkeztek. A kampány emellett népszerűsíti a fizetések transzparenciáját, amely hosszútávon a teljes munkaerőpiacot hatékonyabbá teheti.

Varga Balázs

Varga Balázs

a Profession.hu marketingvezetője

2022 tavaszán azt tapasztaltuk, hogy csökkent az aktív munkakeresők száma a magyar álláspiacon. Piacvezetőként és felelős iparági szereplőként tudtuk, hogy lépnünk kell. Elsőként a munkaadók oldaláról közelítettünk és bizonyos online feladott hirdetéstípusoknál kötelezővé tettük a bérsávok megadását. Őszre pedig egy olyan eszközt kerestünk, ami a passzív álláskeresőket is felrázza és a bérigényelemzésünk pedig értékes információkkal is ellátja majd őket.

A Profession.hu kampányának online felületén a feliratkozók a jövőben hozzájutnak az állásportál személyre szabott Állásértesítőjéhez, és a preferenciáik között az igényelt nettó bért is megadhatják, ezzel szűrve az ajánlatokat. A feliratkozók több száz munkakör esetén ismerhetik meg a korábbi álláshirdetésekre leadott bérigények átlagos értékét, és más mérőszámokat. Ezek segítségével a portál felületén található munkakörök többségénél megnézhető, hogy tapasztalat és időszak szerint milyen elvárásokat adott meg a többi álláskereső. A kampány során használt reklámfelületeken korábbi álláshirdetésekben közzétett, valós felajánlott fizetések láthatók. A bérezés módszertanait a bizonytalanság és a pletykák is torzíthatják, vagyis a kezdeményezés eredményeként a munkaerőpiac átláthatóbbá, követhetőbbé és transzparensebbé válhat.

A Profession.hu több mint 10 éve a transzparens fizetések egyik legelkötelezettebb képviselője. Konferenciákon, kutatásokkal, szakmai cikkekben, interjúkban és vállalati döntéshozóknak szóló segédanyagokban is folyamatosan ösztönzik a vállalkozásokat, hogy tegyék nyilvánossá bérsávokat a hirdetéseikben, ezzel is hatékonyabbá téve a munkaerőpiacot, és lerövidítve a kiválasztási és alkufolyamatot.

A most indult kampány is erősíti ezt a törekvést, a munkaadói oldal számára közvetlen előnyöket is kínál, mert az egyre több aktívvá váló álláskereső révén most még több jelöltet érhetünk el a piacvezető hazai állásportálon. Azok az álláshirdetések, amelyekben ajánlott fizetési keret megjelölésre kerül, bekerülhetnek a kampány oldalán elérhető Állásértesítőbe is, amennyiben az a munkavállaló számára megfelelő bérajánlattal rendelkezik és így az állásajánlatok közvetlenül ezen az úton is eljutnak a releváns munkakeresőkhöz.

További információk a kampányról:

  • a https://www.profession.hu/keressjobban oldalon
  • a Prémium Profil Plusz 30 napig ingyenesen elérhető a munkavállalók számára, amely többek olyan álláskeresési szuperképességeket kínál, amivel megismerhetik az egyes állásokra leadott jelentkezéseknél megadott átlagos bérigényt, megtudhatják, hogy hányan jelentkeztek már az állásra

Ne felejtsd el megosztani a cikket!

X

Töltse le a
HR Körkép 2022 kiadványunkat!

Adja meg az adatait a letöltéshez

Érdekel

Profession
Backstage podcast

A munkaerőpiac színfalai mögött

Meghallgatom!
X