Új lehetőségek Nógrádban

2018. október 03. Forrás: MTI/Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Új csarnokot avattak a berceli NIDEC GPM Hungary Kft.-nél. Lássuk a részleteket!

Önnek ajánlott állások

A japán tulajdonú autóalkatrész-gyártó üzem beruházása 15 milliárd forintból készült el. A Nógrád megyei üzem a NIDEC németországi gyárával indította el a fejlesztést, a következő egy évben egymillió olajszivattyú készül el Bercelen. Több száz új munkahely is létrejön a további fejlesztések nyomán.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen kijelentette: "büszkék lehetünk rá, hogy Japán és Németország belső-Nógrádban talált együttműködésre". Az államtitkár hangsúlyozta, hogy Japán és Németország nagyon fontos szerepet tölt be a magyar gazdaság életében. Csak az elmúlt négy évben Japánból csaknem  200 milliárd forintnyi ipari beruházás érkezett Magyarországra, és ezek mintegy 300 embernek adnak munkát. Japán már a hetedik a magyarországi befektetők rangsorában, Németország pedig hagyományosan első helyen szerepel ezen a listán - tette hozzá Magyar Levente.

Új lehetőségek Nógrádban - munka, gyártás, Nógrád megye

Az államtitkár arra is kitért: az, hogy Nógrád megyébe jött ez a beruházás, arról tanúskodik, hogy immár nincs olyan része az országnak, amelyik ne lenne képes felmutatni a japánok és németek által elvárt magas szintű munkamorált, munkakultúrát, színvonalat.

Sőregi Tibor, a NIDEC berceli gyárának igazgatója ismertette: a cég 15 milliárd forintos beruházásában megépült egy új logisztikai csarnok, valamint kibővítették és felújították a szerelőcsarnokot, a következő négy-öt évben pedig további gyártósorokat és technológiát telepítenek Bercelre. Az automatizált tevékenységgel a következő évben egymillió olaj- és vízpumpát gyártanak autómotorokhoz, a következő öt évben elérik az évi hétmillió darabot.

A berceli NIDEC-ben jelenleg 240 ember dolgozik. Amikor minden gyártócellát beépítenek, akkor első körben kevesebb, 160-170 munkatársra lesz szükségük, majd a következő évek fejlesztéseinek eredményeiként, a termelési mennyiség növekedése és az újfajta technológiák bevezetése után 500-600 embert alkalmaznak majd - mondta az igazgató, hozzátéve: a tervek szerint Bercelen nem csak pumpát gyártanak, hanem vezérlőegységet és motort is tudnak gyártani és összeszerelni.

Az ünnepségen Wilhelm Steger, a NIDEC alelnöke és Stefan Hornivius ügyvezető igazgató ismertették, hogy az elektromotorok tekintetében piacvezető cég 1945-ben alakult, ma 120 ezer embernek ad munkát, és 430 országba gyártja termékeit. A NIDEC (amely a berceli gyárat 2010-ben vette meg) 2017-ben 12 milliárd eurós árbevételt ért el.

Balla Mihály (Fidesz-KDNP), Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Nógrádban, az ország egyik legszegényebb megyéjében nagyon fontosak az ilyen beruházások, hiszen munkahelyet teremtenek, hozzájárulnak az oktatáshoz és a magas szintű technológia meghonosításához.

Amennyiben Nógrád megyében keresünk állást, itt érdemes szétnéznünk.

Az autóiparban is számos munka vár ránk.

A gyártás, termelés területén pedig aktuálisan több mint 1400 szakemberre van szükség.

A jól fizető munkákat itt találjuk, vagy kereshetünk személyes beállításaink szerint is.

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Legyünk naprakészek, figyeljünk a legfrissebb állásokra, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: munka, munkahelyteremtés, fejlesztés, Nógrád megye, gyártás 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu