Változás előtt a HR szakma

2018. szeptember 12. Forrás: Budapesti Metropolitan Egyetem

Hasznos: - + Nyomtat

A munka világa, a munkáltatók és a munkavállalók igénye is évről évre változik, ezzel pedig a terület szakértőinek is lépést kell tartaniuk.

Önnek ajánlott állások

A Profession.hu adatai szerint az elmúlt két évben közel 40 százalékkal nőtt a HR-szakembereket célzó álláshirdetések száma. Az idei évben elsősorban toborzási és HR-specialista munkakörbe kerestek munkatársakat. Az is látszik, hogy az elmúlt évtizedek homogén, minden munkavállalót egyformának kezelő vállalati hozzáállása megváltozik, és a HR-szakembereknek képesnek kell lenniük kezelni az együtt dolgozó négy generáció igényeit a még aktív baby boomerektől a Z generációig.

A tehetséggondozási stratégiában a vállalati kultúra nagyobb jelentőséggel bír, mint eddig bármikor: az álláskeresők szerint ez az egyik legfontosabb szempont a munkakeresés során. A munkavállalók célzottan olyan munkahelyet keresnek, ahol úgy érzik, hogy véleményük és személyes célkitűzéseik jobban tükröződnek a vállalati kultúrában.

A HR szakma egyik legnagyobb kihívása a fiatalabb generáció toborzása és megtartása. „Az újonnan a piacra lépő generációk számára a munkahely nem csak pénzkereseti lehetőség, sokkal inkább fejlődési közeg. Élményt és változatosságot keresnek, és ha nem kapják meg, elhagyják a céget. Ezt a változatosságot egy adott szervezeten belül is meg lehet adni, csak el kell engedni a régi beidegződéseket. Magyarországon a nagyobb cégek közül egyelőre csak néhányan ismerték fel ezeket a trendeket és kezdték meg az új igényeknek megfelelő HR csapat felépítését. A következő 2-3 év nagyon izgalmas lesz ebben a tekintetben, robbanásszerű változás várható a HR-szakmában” – mondta el Németh Gergely, szervezetpszichológiai szakpszichológus, a Transzformációs HR szaktanácsadó szak alapítója.

A mai jelöltek azonnal az internethez fordulnak, amikor új állást keresnek, ami azt jelenti, hogy a HR szakembereknek is jelen kell lenniük, ha meg akarják találni a legjobb jelölteket.

Ahogy az AI egyre intelligensebbé és megbízhatóbbá válik, úgy egyre több HR-folyamatot digitalizálnak: az interjúk ütemezése és lebonyolítása, a háttér- és referenciakutatások jól automatizálhatók mesterséges intelligenciával.

Agilis toborzás, kiterjesztett valóság, jelöltélmény,design thinking – mind olyan új fogalmak, amikkel tisztában kell lenniük a 21. századi humánerőforrás-szakembereknek.

A HR-menedzserek számára a kihívást az jelenti, hogy a versenyképességükhöz szükséges összes eszközt és technológiát integrálni tudják munkájukba. Mivel egyre jobban nő az igény a felkészült HR-esek iránt, nem csoda, hogy a munkaerőpiac változó elvárásaira az oktatási szektor is választ ad. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) idén ősztől hirdetette meg a Transzformációs HR szaktanácsadó képzését, amely a modern szervezetek működéséhez szükséges szakemberek hiányára kíván megoldást nyújtani.

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu