Hat hiányszakma képzése indul

2018. augusztus 08. Forrás: MTI/Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával hiányszakmák gyakorlatorientált képzése kezdődik szeptembertől.

Önnek ajánlott állások

Az alap Filmipari Képzési Programja keretében rendezőasszisztens, felvételvezető, kameraasszisztens, CGI szakember, DIT szakember és berendező szakképzések indulnak különböző oktatási intézményekben – derült ki a filmalap közleményéből.

A filmalap programja által 2016 óta elérhető pályázati lehetőség célja a hazai filmiparban mutatkozó szakemberhiány hatékony orvoslása, a filmgyártás versenyképességének biztosítása és a munkahelyteremtés. A filmalap támogatásával különböző oktatási intézményekben eddig már 13 hiányszakma képzése valósult meg, többek között segédoperatőr, vágóasszisztens, naplóvezető és storyboard rajzoló. A támogatott képzéseket mintegy 200 pályakezdő és pályamódosító végezte el, legtöbbjük ma már a filmszakmában dolgozik.

Hat hiányszakma képzése indul - munka, filmgyártás, képzés

Lányi Eszter, a filmalap képzési és innovációs igazgatója elmondta: a támogatási program sikerét mutatja, hogy számos filmgyártótól érkezik pozitív visszajelzés a gyakornokok munkájával kapcsolatban. A filmalap működési tapasztalata, valamint iparági szereplőkkel és oktatási intézményekkel való egyeztetések alapján kezdeményezte 2016-ban a filmszakmai képzési hozzájárulás bevezetését, amely a Filmipari Képzési Program forrása lett.

Az újítás értelmében minden magyarországi produkció a teljes költségvetésének 0,5 százalékával, de legfeljebb 15 millió forint mértékben hozzájárul a magyarországi filmes oktatás fejlesztéséhez. Az évi 150-180 millió forint nagyságrendű összegből a filmalap a filmes oktatással foglalkozó szervezetek filmes szakalkalmazotti képzéseit támogatja. A filmalap által támogatott képzések a kedvezőbb tandíjaknak köszönhetően széles kör számára elérhetőek.

Amennyiben kreatív munkát keresünk, ide kattintva találhatjuk meg a nekünk valót.

Szakember hiány miatt sok nyitott állást találhatunk a következő területeken is:

Szakmunka: 3204 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 1875 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 1383 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1164 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1120 álláslehetőség

Válogassunk a fentiek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, szakma, filmgyártás, képzés

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu