Gyakornokságból rendes állás

2018. július 27. Forrás: Budapesti Metropolitan Egyetem

Hasznos: - + Nyomtat

A cégek közel fele ajánl fel rendes munkaviszonyt a gyakorlati időt náluk eltöltő, jól teljesítő diákoknak. Nézzük a részleteket!

Önnek ajánlott állások

A Budapesti Metropolitan Egyetem közel 300 hallgatójának tapasztalatait vizsgáló felméréséből kiderült, hogy a cégek közel fele kínál státuszt a gyakorlati időt náluk eltöltött diákoknak.

A kutatás eredményei azt is megmutatják, hogy a munkaadók a nyelvtudás mellett olyan készségeket várnak el a pályájukat most kezdőktől, mint az önállóság, az együttműködés és a fogékonyság új képességek elsajátítására.

Sokan bíznak az új munkaerőben, a friss tudásban. A vállalatok több mint 44 százaléka rendelkezik kidolgozott, folyamatosan működő gyakornoki programmal, harmaduk pedig tervezi ennek kialakítását.

A kutatásban részt vevő diákok a szakmai gyakorlatuk során elsősorban általános képességeikben éreztek fejlődést, úgy mint a munkához való hozzáállás, önállóság, precizitás, csapatmunka. A diákok hasznosnak találták a gyakorlatot az információk megszerzése és rendszerezése, valamint problémamegoldási képességük fejlesztése szempontjából is.

A szakmai gyakorlatot a hallgatók hasznosnak ítélik meg, közel 90 százalékuk másoknak is ajánlaná gyakorlati helyét.

A gyakornoki tapasztalat bizony fontos lépés a karrier szempontjából, ezért érdemes jól megválasztani a gyakorlati helyet. Most is számos gyakornoki pozíció található a Profession.hu, nézzük körül köztük!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu