Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Az MTI közleménye szerint a rangos, Legjobb Gyakorlat (Best Practice)-díjakat a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) által fejlesztett, két komplex oktatási anyag nyerte, melyek mindegyike a társadalom számára nélkülözhetetlen digitális készségeket fejleszt. 

 A tájékoztatás szerint a díjakat négy kategóriában adta ki a nemzetközi ICDL közösség, amely a világ összes országát magában foglalja, a mezőnyben több mint 100 ország képviseltette magát. Külön érdekesség és büszkeségre ad okot, hogy Magyarország volt az egyetlen ország, amely két kategóriában is Best Practice-díjat nyert: az egyik nyertes modul a modern, interaktív oktatást teszi lehetővé, a másik pedig az internetes biztonság fontosságára hívja fel a figyelmet.

Élen járunk a digitális oktatásban

Az "IKT pedagógusoknak" modul a nem informatika szakos pedagógusok számára ad olyan módszertani tudást, amely a digitális bennszülöttek között, a modern oktatásban kulcsfontosságú. A modul elsajátításával Interaktívan, Kreatívan Taníthatnak (IKT) az oktatók, a modul jelentőségéről pedig sokat elárul, hogy a világon elsőként Magyarországon vezették be - de ma már nemzetközi mintaként szolgál.

 Az "IT biztonság modul" - melyhez szintén akár a modul elvégzésétől függetlenül is hasznos, ingyenes tankönyvet jelentetett meg az NJSZT a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel közösen - olyan problémákra irányítja rá a figyelmet, mint az internetes zaklatás és az adatlopások, ezzel pedig a felhasználói tudatosság növelését segíti radikális módon az évenként frissíteni kívánt tananyag. 

 Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: nagyon fontos kérdésekre sikerült olyan megoldásokat kínálni, amelyek egy világversenyben is az abszolút élmezőnybe kerültek. Az idén 50 éves Neumann János Számítógép-tudományi Társaság több mint két évtizede a digitális írástudás vezető szervezete Magyarországon - a hazánkban általa bevezetett ECDL (Európai Számítógép-használói Jogosítvány) rendszerében eddig több mint félmillió magyar állampolgár vett részt - ismertette.