Milliárdok maradhatnak a SZÉP-kártyákon

2018. május 08. Forrás: mti.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A kártyakibocsátók tájékoztatása szerint négymilliárd forint várja május végéig, hogy elköltsék: aki nem költi el a hó végéig lejáró összeget, az elveszíti a juttatásokat.

Önnek ajánlott állások

A cafeteria szabályozás értelmében azok, akiknek a SZÉP-kártyáikra 2016-ban utalták a juttatást, 2018 május 31-ig költhetik el a keretüket. A határidőt követően lejár a juttatások érvényessége és a fel nem használt összegek visszakerülnek a munkáltatókhoz.
 
A hosszú hétvége során sokan vették igénybe kártyáikat: az OTP Bank által kibocsátott kártyákon az ünnepnapok alatt 146 millió forinttal csökkent a felhasználható keret, de még így is 3 milliárd forint várja a sorsát 236 ezer munkavállalónál. Az MKB és a K&H Bank is beszámolt arról, hogy érezhető a növekedés a költésekben a lejáró összegek kapcsán. A K&H Banknál a legnagyobb részt a szállás zsebből költötték, ezt követi a vendéglátás és a szabadidő zseb. 
 

Érdemes ellenőrizni a kártyánkon rendelkezésre álló összeget és annak lejáratát: a bankok saját online felületeiken erre lehetőséget adnak - és ha azt tapasztaljuk, hamarosan lejárnak juttatásaink, cselekedjünk mielőbb! Országszerte több mint tízezer szálláshelyen, több mint huszonháromezer vendéglátóhelyen és tizennyolcezer szabadidős, rekreációs helyszínen költhetünk kártyáinkról. 

Ha pedig csak irigykedve gondolunk azokra, akik éppen veszni hagyják bőséges cafeteria kereteiket, lehet hogy itt az ideje az álláskeresésnek - hiszen új állás, új juttatások! Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu