Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára a digitális szakképzési konferencián Az ipar és az oktatás együttműködése a digitalizálódó szakképzésben címmel tartott nyitóelőadásában azt mondta: Magyarország az ipar 4.0 stratégiával megalapozta az összehangolt tervezés lehetőségét a képzés területén is.

Ami kihívás a gazdaság számára, egyre inkább kihívás az oktatás számára is: képzett munkaerőre van szükség” - tette hozzá a helyettes államtitkár. Pölöskei Gáborné szerint ugyanis „soha nem volt ennyire pozícionált a szakképzés és a felnőttoktatás, mint most, amikor olyan humán erőforrást kell biztosítani, ami nélkül a gazdaság nem tud fejlődni.

Megújuló szakképzés - szakképzés, felnőttképzés, szakma

A helyettes államtitkár beszélt arról, hogy új munkaformák jelennek meg, amire úgy lehet felkészülni, ha szélesebb alapokra helyezik az oktatást, a képzést, a képességek átadását. Az intézkedések között említette az ágazati készségtanácsok megalakítását, a minőségi technikusképzés bevezetését, a kötelező vállalati helyszíni továbbképzéseket, a gazdálkodók bevonását a képzésbe, illetve a tanulók bevonását a termelési folyamatokba. Utóbbi érdekében ágazati képzőközpontokat alakítanak ki.

Pölöskei Gáborné szükségesnek nevezte a duális képzés bővítését, amiben jelenleg középfokon 50 ezer diák vesz részt. Jó lenne, ha a nagyvállatok mellett egyre több kis- és közepes vállalkozás is segítené a képzést - fűzte hozzá. Felsorolása szerint fejleszteni kell a képzési tartalmakat (korszerű tankönyvek, digitális tartalmak, alap OKJ kialakítása), rugalmasabbá kell tenni a felnőttképzést (rövidebb, a vállalati igényekre gyorsan reagáló képzés), ki kell alakítani a munkaerő-előrejelző rendszert (online, naprakész információs bank létrehozása), és pályaorientációs portál fejlesztésével is vonzóvá kell tenni a szakképzést.

Nézzük, a héten hol várják a legtöbb szakembert:

Szakmunka: 3479 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 2081 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 1389 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 1217 álláslehetőség

Mérnök: 1078 álláslehetőség

Adminisztráció, irodai munka: 866 álláslehetőség

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre és figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: szakképzés, felnőttoktatás, szakma,munka, munkahely