Fókuszban a mérnökképzés

2018. március 07. Forrás: MTI

Hasznos: - + Nyomtat

A Vodafone Magyarország és a Huawei Technologies Hungary a mérnökhallgatók gyakorlati képzésének támogatásáról döntött.

Önnek ajánlott állások

A két cég kedden írta alá szándéknyilatkozatát az Óbudai Egyetem Híradástechnikai Intézetével: a Vodafone Magyarországot Amrita Gangotra, műszaki vezérigazgató-helyettes, a Huawei Technologies Hungary-t Cseng Vej-feng (Zheng Weifeng), vezérigazgató, az Óbudai Egyetemet pedig Réger Mihály, rektor képviselte.

Az aláírással a felek vállalták az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán működő Híradástechnikai Intézet népszerűsítését. Az együttműködés célja az is, hogy a felek enyhítsenek a magyarországi mérnökhiányon az egyetem szakmai támogatásával, és a mérnök szakma ismertté tételével. Az eseményen kiosztották a hallgatóknak a két vállalat és az egyetem által közösen kiírt "SmartCity lehetőségek 5G mobil infrastruktúrán" témájú pályázat díjait is.

Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára hangsúlyozta: az oktatáspolitikában szeretnék tovább erősíteni az egyetemek, iparvállalatok együttműködését olyan technológiai területeken, amelyek alapvetően határozzák meg az emberek életét. Előrelépésnek nevezte, hogy két éve emelkedik az informatikai képzésekre jelentkezők száma, és ebben az évben is nőtt az előzetes adatok szerint, miközben nem csökkent a mérnöki-műszaki területre jelentkezőké.

Fókuszban a mérnökképzés - munka, karrier, gyakorlat

Az államtitkár kitért arra is, hogy jelenleg két olyan nagy kutatási infrastruktúra építése, illetve üzembe helyezése zajlik - a szegedi lézerkutató központé és az autonóm járművek ökoszisztémájának kiépítése -, amely támogatja, hogy a Magyarország kiemelkedjen a környező országok közül, és hatékonyan kapcsolódjon be a fejlődésbe. Az egyetem és a vállalatok együttműködése is ezt a fejlődést támogatja.

Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora kiemelte: az egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara hagyományosan szoros kapcsolatokat ápol az ipari partnerekkel, az oktatásban és a kutatás-fejlesztésben egyaránt, annak érdekében, hogy a jövő igényeinek megfelelő szakembereket képezzenek.

Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: minden eszközükkel segítik a digitális tudás fejlesztését, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szakemberképzés jöjjön létre Magyarországon. Ezért hozták létre tavaly a 4G labort, amelyet közösen továbbfejlesztenek a 4G-ről az 5G felé.

Cseng Vej-feng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója közölte, hogy a vállalat a nemzeti tehetségfejlesztést 2014 óta szervezett programokkal támogatja, ebben évente tíz mérnökhallgatónak biztosítanak lehetőséget kéthetes kínai utazásra a legújabb IKT-technológiák tanulmányozására. A vezérigazgató bejelentette ennek az úgynevezett Seeds for the future programnak az idei indulását, és a jelenlévő mérnökhallgatókat a pályázásra buzdította.

Ezen a héten mérnökként 1298 állás közül válogathatunk:

Villamosmérnök: 423 álláslehetőség

Gépészmérnök: 418 álláslehetőség

Minőségbiztosítási mérnök: 181 álláslehetőség

Projektmenedzsment: 160 álláslehetőség

Építőmérnök: 151 álláslehetőség

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre. Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: mérnökképzés, gyakorlat, kutatás, munka, karrier

 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu