Felfelé ível a turizmus Zala megyében

2018. március 02. Forrás: mti.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Hét év alatt csaknem másfélszeresével emelkedett a Zala megyei vendégek száma. Nézzük a részleteket!

Önnek ajánlott állások

A Turisztikai Ügynökség adatai szerint Zala megyében a kereskedelmi szálláshelyeken tavaly 750 ezer vendég 2,7 millió éjszakát töltött el. A vendégszám hét év alatt 42 százalékkal, a vendégéjszakák száma pedig 37 százalékkal nőtt – derül ki az ügynökség adataiból.

Zala megyében 2010 óta 17,5 milliárd forint értékű fejlesztés történt, a következő években pedig további 30 milliárd forint értékű beruházás indul majd.

A legnépszerűbb települések élén Hévíz áll, amelyet Zalakaros, Keszthely, Cserszegtomaj, illetve Alsópáhok követ. Hévízen 243 ezer vendég több mint 1 millió éjszakát töltött el 2017-ben.

A megyében a szálláshelyek bevétele közel 20 milliárd forint volt, ami 78 százalékos növekedést jelent hét év alatt. A vendégek főleg Németországból, Oroszországból, Ausztriából, Csehországból és Szlovákiából érkeznek. Ezen a listán a 10. helyen áll Kína, csaknem 13,5 ezer turista érkezett az országból.

A 2017-es év csúcsokat döntött meg a magyar turizmusban: közel 12 millió vendég 30 millió éjszakát töltött az országban, így a kereskedelmi szálláshelyek bevétele megközelítette a 280 milliárd forintot. 2010-hez képest a vendégszám 50 százalékkal, a bevételek pedig 100 százalékkal nőttek.

Felfelé ível a turizmus Zala megyében

Érdemes megnéznünk a Zala megyében meghirdetett állásokat. Nézzünk körül a turizmus, vendéglátás, idegenforgalom területén és találjuk meg új állásunkat!

- Az utazásszervezéshez kapcsolódó állásokat itt találjuk,

- az éttermi vendéglátás területén itt nézzünk szét,

- a rendezvényszervezői lehetőségeket böngésszük át itt,

- a szállodákban kínálkozó lehetőségekért pedig itt kattintsunk!

Mindig frissítsük önéletrajzunkat annak érdekében, hogy a vágyott pozícióban el tudjunk helyezkedni. A Profession.hu önéletrajz-készítője, az itt megtalálható sablonok és egyszerű kezelésük segítséget nyíjtanak számunkra ebben. Egy jól elkészített önéletrajzzal pedig könnyebben pályázhatunk a meghirdetett álláslehetőségekre!

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt.

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu