200 új munkahely vidéken

2018. február 28. Forrás: MTI

Hasznos: - + Nyomtat

A kanadai hátterű Linamar Hungary Zrt. 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki városban kétszáz új munkahelyet teremt.

Önnek ajánlott állások

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez, melynek eredményeként Orosházán 119, Békéscsabán 71, Gyöngyösön pedig 10 új munkahely jön létre. A beruházás keretében a vállalat a legmodernebb technikával működő új eszközöket szerez be, amelyekkel képes lesz kiszolgálni a megnövekedett piaci keresletet - fejtette ki a miniszter.

Szijjártó Péter megjegyezte: a világ tizenkilenc országában 59 gyárat és hat kutatási központot üzemeltető Linamar beruházásának elnyeréséért több ország versenyzett. Szerinte a cég választásában az is közrejátszott, hogy Európa legalacsonyabb adóinak bevezetésével sikerült mára Magyarországon a kontinens egyik legkedvezőbb befektetési környezetét megteremteni.

200 új munkahely vidéken - munka, munkahelyteremtés, autóipar

Simonka György országgyűlési képviselő Békés megye legiparosodottabb városának nevezte Orosházát, és hangsúlyozta, hogy a településen a Linamar a legtöbb embernek munkát adó vállalat. Ezért is kiemelten fontos, hogy a társaság fejlődni tudjon - tette hozzá.

Havasi Csaba, a Linamar vezérigazgatója arról beszélt, hogy a fejlesztéssel az öt év alatt számolt árbevétel-többlet várhatóan meghaladja a 41 milliárd forintot. Tavaly a Magyarországon több mint 2500 munkavállalót foglalkoztató vállalat árbevétele tájékoztatása szerint 58 milliárd forint volt. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint csaknem 8 milliárd forinttal haladta meg az egy évvel korábbit.

A kanadai központú cég 2010 és 2017 között 34 milliárd forintot meghaladó értékű beruházást valósított meg az országban. A cég fontos célja a mezőgazdasági és ipari gépgyártás fejlesztése, illetve új technológiák alkalmazásával az autóipar terén a versenyképességük növelése – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Ha Békés megyében keresünk állást, nézzünk szét itt a lehetőségek között.

A Heves megyei állásokért ide kattintsunk.

Az autóiparban ide várják a szakembereket.

A gépgyártás területén itt találjuk a nyitott pozíciókat.

Amennyiben pedig más szempontok szerint keresnénk, használjuk személyre szabott beállításainkat.

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre és figyeljük a legfrissebb állásokra is. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát! 

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: autóipar, munkahelyteremtés, Orosháza, Békéscsaba, Gyöngyös

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu