Sztár a szakácsok között

2018. február 09. Forrás: Bocuse d'Or

Hasznos: - + Nyomtat

Pohner Ádám nyerte a rangos szakácsverseny, a Bocuse d'Or magyar fordulóját, így ő képviselheti hazánkat az Európa-, majd a világbajnokságon is.

Önnek ajánlott állások

És hogyan is néz ki egy ilyen szakácsverseny? A felkészülést nagyon komolyan veszik a versenyzők: a balatonszemesi Kistücsök étterem séfhelyetteseként dolgozó Pohner Ádám hónapok óta készült a megmérettetésre a neves balatoni étterem támogatásával. 

A versenyen minden csapat 2 főből áll: a szakács és kuktája dolgoznak a konyhán, ezen kívül egy felkészítő tréner is foglalkozik velük, de ő a verseny napján a konyhában nem lehet jelen.

Ez alkalommal is 5 óra 35 perc állt a szakácsok rendelkezésére: két fogást kellett elkészíteniük, melyeknek előre megadott kötelező elemei, és közvetlenül a verseny előtt kihirdetett alapanyagai is voltak. Egy húsos és egy vegetáriánus tálat tálaltak fel a több mint 20 fős zsűrinek: a húsos tányéron csülök és velő, a vegetáriánus tálon pedig gorgonzola és fürjtojás is feltűntek kötelezően, a meglepetés elemek metélőhagyma és borsó voltak.

A zsűri pontozza a felszolgált étel minőségét, a tálalást, a csapatmunkát, a főzési folyamat tisztaságát és az alapanyagokkal való takarékos bánásmódot is.

Pohner Ádám nem kezdő versenyző, kuktaként már 2014-ben, majd a 2016-os versenyen is feltűnt, de utóbbin végül az a Széll Tamás aratott győzelmet, aki a tavalyi vb-n különdíjat kapott és a 4. helyen végzett.

Persze tudjuk, hogy nem minden szakácsnak jut 5 óra 35 perc a fogások elkészítésére: a profession.hu-n található szakács állások többsége nem követel meg világbajnoki koncentrációt - de az ételek szeretete, a kreativitás és a szenvedélyes főzés mindenhol elvárás!

Érdemes körülnézni, mert most is rengeteg konyhai munkalehetőség várja a dolgozni vágyókat:

Az összes aktuális szakács állás: 168 álláshirdetés

Pizzaszakács állások: 6 aktuális álláshirdetés

Fine dining szakács állások: Costes étterem, Arany Kaviár

Konyhai munkák, előkészítéstől a szakács állásokig: 37 db álláshirdetés fizetési infóval, 150-300.000 Ft-ig

 

 

 

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu