Egészségügyi ösztöndíj tanulóknak

2018. január 03. Forrás: mti.hu, Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Az ösztöndíjak rendkívül fontosak az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás biztosításában, nézzük a részleteket!

Önnek ajánlott állások

Az egészségügyi szakképzésre beiratkozott tanulók az ápolói ösztöndíjakra még két hétig jelentkezhetnek. Az ösztöndíjak rendkívül fontosak az egészségügyi szakdolgozói utánpótlás biztosításában – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Mivel az ösztöndíj szabad felhasználású, a tanulók rendelkezhetnek annak felhasználásáról: ők döntik el, hogy mire fordítják az összeget, mire van a leginkább szükségük az egészségügyi szakképesítésük megszerzésében.

2021-ig várhatóan 3200 egészségügyi hivatást választó tanuló támogatására elegendő a szakképesítés megszerzéséhez a támogatási program kerete. A teljes összeg 4,4 milliárd forint. Az egyes tanulók számára elnyerhető támogatás havonta maximálisan nettó 40 ezer forint lehet.

Azok a tanulók, akik tavaly szeptemberben kezdték meg valamelyik szakképesítés megszerzését, visszamenőleg is részesülhetnek a támogatásban, mivel az ösztöndíj a teljes tanulmányi időszakra kiterjed.  

Az Emmi a pénztámogatás mellett mentorálással is segíti a tanulókat: olyan országos mentorhálózatot hoz létre a minisztérium, ami segíti az egészségügyi hivatástudat kialakulását.

Mindig érdemes megnéznünk a kínálkozó lehetőségeket az egészségügy területén.

Figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

 Készítette: Profession.hu

                    A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala

    A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu