Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerint át kell alakítani az oktatás módszertanát, és a rendszert képessé kell tenni a munkaadók által meghatározott új típusú kompetenciák, mint a kreativitás, az együtt gondolkodás, a csapatmunka, a kommunikációs készség, a döntési képesség kifejlesztésére.     

Ezen felül további feladatként jelölte meg, hogy vonzóbbá kell tenni a szakgimnáziumi rendszert, hogy ez legyen a mérnökképzés előszobája, hiszen a minőségi szakképzés itt valósul meg - közölte. Az NGM által benyújtott, a szakképzés átalakítását célzó törvényjavaslat elemei közül a helyettes államtitkár ismertette a kötelező vállalati gyakorlat előírását, a duális képzés erősítését és a rugalmasabb felnőttoktatás kialakítását, valamint az ágazati készség-tanácsok felállítását.     

Pölöskei Gáborné hozzátette, hogy kötelező vállalati gyakorlatot akarnak előírni a szakmai gyakorlatot oktató tanároknak, mert az iskolai tudás nem szakadhat el a valódi vállalati gyakorlattól.  A duális tanulóképzésnél pedig arról számolt be, hogy jobban be akarják vonni a képzésbe a kis- és közepes vállalkozásokat, egyebek mellett Ágazati Képzőközpontok kialakításával.     

Piacképes szakképzés

Az oktatásnak a digitális készségek kialakítását is támogatnia kell, hiszen az Ipar 4.0 hatására új munkaformák jelennek majd meg - ismertette Pölöskei Gáborné.  Kiemelte: Magyarországon a 15 évnél idősebbek körében több mint 3 millió ember nem rendelkezik digitális alapkompetenciákkal, őket a digitális leszakadás fenyegeti. A helyettes államtitkár hangsúlyozta: a szakképzésben a kormány és a szakképző intézmények is a digitális tartalmak fejlesztésére, a digitális oktatás és tanulási környezet kialakítására törekszenek.    

Lássuk, a héten hol várják a legtöbb szakember jelentkezését:

Szakmunka: 3313 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 2597 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 1382 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1273 álláslehetőség

Mérnök: 1034 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 947 álláslehetőség

Válogassunk a fenti lehetőségek között, jelentkezzünk minél több helyre, és figyeljük a legfrissebb állásokra is. Legyünk naprakészek, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést! Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Amennyiben CV nélkül pályáznák, próbáljuk ki a Mobilmunkát

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

Címkék: álláskeresés, munka, oktatás, szakma, karrier