Önnek ajánljuk!

Nyitott pozíciók, amik érdekesek lehetnek az Ön számára!

Jelentősen nőtt az agrárium munkaerő-igénye, az elmúlt hat évben 50 ezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint a növekedés koránt sem állt meg, hasonló mennyiségű új munkahely jöhet létre az ágazatban a következő években is.

Az ágazat teljesítménye és versenyképessége nagymértékben függ a szaktudástól, a szakképzés minőségétől. A szakképzett munkaerő kitanítására és az új munkahelyek betöltésére, azaz a mezőgazdáság utánpótlására jött létre az elmúlt években az egységes agrárképzési rendszer, a tananyag korszerűsítésével pedig 15 új szakma várja már a tanulókat az agráriumban.

A Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megállapodása alapján a megyékben és a fővárosban partnerségi együttműködési megállapodásokat kötnek a képzőintézmények és a gazdálkodók. Az együttműködés célja, hogy a gyakorlatorientált középfokú agrárszakképzés megerősítésével elősegítsék az agrárvállalkozások versenyképességének növelését.

Utánpótlásra van szükség a mezőgazdaságban

- Érdemes a mezőgazdaság területén állást keresnünk,

- a szektor teljes munkaidős állásait itt nézzük meg,

- középiskola végzettséggel ezekre a pozíciókra,

- főiskola végzettséggel pedig ezekre az állásokra érdemes pályáznunk.

Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala