Szakmával előnyben

2017. október 11. Forrás: NGM

Hasznos: - + Nyomtat

Mintegy 700, az Országos Képzési Jegyzékben szereplőszakma közül választhatnak a pályaválasztás előtt állók Magyarországon.

Önnek ajánlott állások

Aki szakmával rendelkezik, az előnyt élvez a munkaerőpiacon, a választáshoz pedig segítséget nyújt a SzakMázz! Budapest pályaválasztási kiállítás – mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

A helyettes államtitkár kifejtette, hogy különböző szintű szakmai képzések érhetőek el, a kétkezi szakmák 3 évesek, az 5 éves technikusi képzések pedig érettségire épülnek. A kormány ösztöndíjrendszerrel segíti a szakképzésben tanulókat, a támogatás havi 10 ezer forinttól 50 ezer forintig terjedhet tanulási eredménytől és iskolatípustól függően.

Szakmával előnyben - álláskeresés, szakma, fizetés

Pölöskei Gáborné kitért arra, hogy a közép-magyarországi régióban hiányszakma például az asztalos, a hegesztő, a női és férfi szabó, a pék, a villanyszerelő, a kertész, de hiány van gyakorló ápolókból, magasépítő technikusból is.

Az idén hatodik alkalommal megrendezett kiállításon az érdeklődők a fővárosi szakképzési centrumok és a nem állami fenntartású intézmények képzéseivel, közel száz szakmával ismerkedhetnek meg, akár látványos bemutatók keretében. A résztvevők ezen felül a munkaerő-piaci helyzetről és a hiányszakmákról is tájékozódhatnak - tette hozzá Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatalának igazgatója. Az ingyenes rendezvény szerdán 16 óráig látogatható.

Lássuk, a héten mely területeken találjuk a legtöbb nyitott állást:

Szakmunka: 3565 álláslehetőség

Fizikai, segéd, betanított munka: 2810 álláslehetőség

Gyártás, termelés: 1359 álláslehetőség

Értékesítés, kereskedelem: 1279 álláslehetőség

Mérnök: 1019 álláslehetőség

Pénzügy, könyvelés: 949 álláslehetőség

Válogassunk a fenti lehetőségek között, és jelentkezzünk minél több helyre! Figyeljük a legfrissebb állásokra is, vagy keressünk személyre szabott beállításaink alapján. Frissítsük önéletrajzunkat, és töltsük fel ide, hogy a munkáltatók ránk találhassanak. Kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, így biztosan nem maradunk le a számunkra legmegfelelőbb állásról!

 

Készítette: Istók Nikoletta

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

Címkék: álláskeresés, munka, karrier, szakma, fizetés

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu