Támogatás a szociális ágazatban dolgozóknak

2017. október 02. Forrás: mti.hu, Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A szociális ágazatban dolgozók tevékenységét támogató képzések egymilliárd forintos támogatást kapnak.

Önnek ajánlott állások

A szociális szakma képzéseit egymilliárd forinttal támogatja a kormány. A képzések az ágazatban dolgozók mindennapi tevékenységét segítik, az ingyenes oktatásokat országszerte biztosítják – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Czibere Károly.

A szociális ágazatban dolgozóknak különösen fontos, hogy olyan foglalkozásokon vegyenek részt, melyek segítenek megakadályozni a kiégést, és karbantartani a személyiséget. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló szociális humánerőforrás fejlesztési pályázat részeként indított foglalkozások arra hivatottak, hogy a mindennapi problémák megoldásában segítsék a szociális területen dolgozókat.

A támogatásnak köszönhetően személyiségfejlesztő foglalkozásokat tartanak majd a következő 3 évben, amiken összesen 15 ezren vesznek részt, egyenként 7 alkalommal, 30 órában.

A támogatásból megvalósuló személyiségfejlesztő foglalkozásokon kívül továbbképzésre 8 milliárd, vezetőképzésre 2 milliárd, és tanfolyami képzésekre további 1 milliárd forintot fordítanak.

Képzés indul a szociális ágazatban dolgozóknak

Szociális munkásokat és -gondozókat, ápolókat most is keresnek országszerte, érdemes átböngésznünk a friss álláshirdetéseket. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eséllyel szerezzünk új állást, folyamatosan figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkat, kérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra itt, iPhone-ra itt.

 

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu