Új képzési központ épül Kecskeméten

2017. szeptember 22. Forrás: mti.hu, Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Új oktatási központot épít a Mercedes-Benz gyár Kecskeméten. 

Önnek ajánlott állások

Letették a Mercedes-Benz gyár képzési központjának alapkövét, az intézmény a duális képzésben részt vevő középiskolások és felsőoktatási hallgatók gyakorlatának helyszíne lesz. A város közelében jelenleg több mint ezer diák tanul duális képzési rendszerben.

A Mercedes-Benz új központjának megépítésével karrierlehetőséget biztosít majd a régió fiataljainak kompetenciafejlesztéssel és gyakorlati képzéssel. 2017-ben 175 tanuló kezdte meg tanulmányait a cég duális szakképzéseiben, főiskolai szinten pedig további 40 hallgató tanul.

A Mercedes-Benz beruházása több mint 3 milliárd forintból valósul meg, amihez a gyár 622 millió forintos állami támogatást kap. A képzési intézmény az autógyár közvetlen szomszédságában épül fel, a Mercedes-Benz gyár az oktatási központ után pedig egy új üzemet is épít. A cég magyarországi termelésének alakulása így megsokszorozódik, és növekedni fog a munkavállalóinak száma is.

A magyar gazdaság jelentős ágazata a járműipar. Az iparág részesedése a feldolgozóipar kibocsátásából 28 százalék, az exportból pedig 20 százalék. Ebben a szférában jelenleg 168 ezer embert foglalkoztatnak.

Új képzési központ épül Kecskeméten

Érdemes körülnéznünk a kecskeméti állások között, és átböngésznünk a megye álláshirdetéseit is. Ha a gyártás területén keresünk munkát, akkor kattintsunk ide. A mérnöki pozíciókat pedig itt találjuk.

Ha növelni akarjuk esélyeinket az álláskeresés során, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt – Androidra ittiPhone-ra itt. Minél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.

 

 Készítette: Profession.hu

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala

    A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu