Jelentős műanyagipari fejlesztés Kőszárhegyen

2017. szeptember 08. Forrás: mti.hu, Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

Több mint 700 milliós műanyagipari fejlesztést hajtottak végre Fejér megyében, Kőszárhegyen.

Önnek ajánlott állások

Simon István 765 millió forint értékű fejlesztéssel növelte fröccsöntő gyárának kapacitását, a fejlesztés uniós támogatású projekt révén jöhetett létre. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) a fejlesztéshez 344,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a fröccsöntő tulajdonosa. A megvalósult beruházással a régió egyik legjelentősebb, majdnem 100 gépes műanyag termék gyártójává vált a kőszárhegyi gyár.

A vállalkozás gépei a hagyományos fröccstechnikán túl szilikon és két komponensű fröccsöntésre is képesek. Az elkészült termékek pedig világcégek gépjárműveibe kerülnek. A gyár havonta több mint 30 millió darab műanyagalkatrészt állít elő.

Hat fröccsöntő- és tíz műanyagdaráló gépet vásároltak a fejlesztés során, ezen felül pedig a precíziós munkavégzést segítő fémmegmunkáló gépeket szereztek be. Ez utóbbi gépekkel a műanyag elemek fröccsöntéséhez használt szerszámokat tudják karbantartani a gyár dolgozói.

A projekt keretében egy komplex adatgyűjtő rendszert is kiépítettek, amellyel valamennyi fröccsöntő gépen folyó munka és gyártás online tervezésére és összetett, átfogó felügyeletére képessé váltak. A rendszer 90 millió forintból valósult meg.

A gyár továbbá bővült mérőeszközökkel és szoftverekkel, építettek a meglévő üzemcsarnok mellé egy alapanyag ellátó és előkészítő csarnokot, a régi raktárat pedig szerszámüzemként és irodaként használják a továbbiakban.

Simon István vállalkozását több mint 30 éve kezdte, a folyamatos fejlődés és fejlesztések következtében ma már 242 embert foglalkoztat három telephelyen, Szabadbattyánban és Kőszárhegyen.

Érdemes a gyártás területén állást keresni, és átböngészni a Fejér megyei állásokat is.

Mindig figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha növelni akarjuk esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést, illetve töltsük le a mobil applikációt - Androidra ittiPhone-ra ittMinél több lehetőséget és információt vizsgáljunk meg, mert annál jobb döntéseket hozunk majd.


 Készítette: Profession.hu

                      A Profession.hu Facebook oldala

                      A Profession.hu Instagram oldala

    A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu