A szakmai fejlődés vonzó a mérnökök számára

2017. augusztus 18. Forrás: mti.hu, Profession.hu

Hasznos: - + Nyomtat

A fő álláskeresési szempont a mérnökök körében a szakmai fejlődés – derül ki a magyar mérnökök munkaerőpiaci igényeit és kilátásait vizsgáló kutatásból.

Önnek ajánlott állások

A Jobsgarden által végzett kutatásban megkérdezett 126 mérnök 97 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szakmai fejlődés fontos szempont a munkahelyválasztás során.

Emellett a kutatás további érdekes adatokkal is szolgált. A felmérésben résztvevők közel háromnegyede tartja a nagyvállalatokat vonzóbb munkahelynek, mint a kisebb cégeket. A válaszadók 40 százaléka vállalt már munkát külföldön, 91 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy projekt jelleggel, 5 évnél rövidebb időt töltött külföldi munkahelyen, mivel a határozott időre szóló megbízásokat részesíti előnyben.

A magyarországi mérnökök számára a kutatás szerint a legvonzóbb cél Németország, mivel a válaszadók több, mint negyede tette le a voksát e mellett az ország mellett. Ezt követi az Egyesült Államok 13 százalékkal, majd 10 százalék alatti arányt képvisel Ausztria, Svájc, Hollandia és Nagy-Britannia.

A felmérésben résztvevők 85 százaléka nyilatkozott úgy, hogy könnyen, három hónapnál rövidebb idő alatt talált magának állást.

Érdemes most is körülnézni a mérnököknek szóló állások között, mert közel 1000 álláshirdetés között válogathatunk.

 A szakmai fejlődés vonzó a mérnökök számára 

Legyünk mindig naprakészek! Figyeljük a legfrissebb álláslehetőségeket, vagy keressünk személyre szabott beállításaink szerint. Ha tovább szeretnénk növelni esélyeinket, töltsük fel önéletrajzunkatkérjünk hírlevelet és Facebook értesítést!

Készítette: Profession.hu

A Profession.hu Facebook oldala

A Profession.hu Instagram oldala

A Profession.hu Google+ oldala

- Profession.hu

További rövid hírek
További rövid hírek
www.facebook.com/Profession.hu